top of page

Mještani Lazareva OGORČENI, Grad ipak izmješta autobusko stajalište


Mještani u banjalučkom naselju Lazarevo mjesecima unazad vode brobu s Gradskom upravom kako se jedno od autobuskih stajališta u ovom naselju ne bi izmjestilo. Njihove molbe, dopisi pa čak i inicijativa šefa Kluba odbornika SNSD-a Dragoslava Topića koji je stao na stranu mještana nije naišla na razumijevanje rukovodstva Grada Banja Luka. Autobusko stajalište u Ulici Knjaza Miloša će se ipak izmjestiti što je potvrđeno i u dopisu Gradske uprave.



Podsjećamo još u avgustu prošle godine Savjet mjesne zajednice Lazarevo 1“ se obratio se Gradskoj upravi kako bi dobili hitan odgovor o tačnoj lokaciji autobuskog stajališta u Ulici Knjaza Miloša. Upit ispred MZ Lazarevo 1 je poslat jer su mještani došli do saznanja da će se nakon izgradnje benzinske pumpe „Nešković“ pomenuto stajalište izmjestiti dalje prema centru grada.



Mještani nisu dobijali odgovore ni na jedan od poziva te se u njihovo ime na jednoj od sjednica banjalučke Skupštine šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić obratio nadležnom Odjeljenju za saobraćaj i puteve. Topić je naglasio kako je autobusko stajalište već jednom izmješteno 100 metara, što je đacima, starijim licima i svima koji koriste svakodnevno autobus mnogo otežalo jer je dosta udaljeno, a otvaranjem Nešković pumpe na ovom potezu, pomenuto stajalište će se ponovo izmjestiti.


Mještani su tada zaprijetili i barikadama i protestima ukoliko se njihov problem konačno ne riješi. Topić je apelovao nadležnom odjeljenju da odgovore mještanima i hitno riješe ovaj problem na koji se već predugo čeka, kako kažu mještani. Odgovor nadležnog Odjeljenja bio je hladan tuš ogorčenim mještanima.


Ispred Svjeta Mjesne zajednice Lazarevo 1 poučuju da nastavljaju borbu za prava građana Lazareva i svim dozvoljenim metodama će tražiti jedino logično rješenje, a to je da se autobusko stajalište vrati na lokaciju kod Osnovne škole Ivan Goran Kovačić i da se postavi još jedno stajalište za putnike iz Priječana na Bulevaru Milutina Milankovića (iza firme Krajinalijek).


bottom of page