top of page

Moguće pomjeranje autobuskog stajališta u Lazarevu?

Saznanje da bi autobuska stanica u ulici Knjaza Miloša u Lazarevu mogla biti pomjerena sa trenutne lokacije zabrinula je mještane. Još više ih ljuti razlog - izgradnja benzinske pumpe. Kažu - na tako malom prostoru već ih ima i previše. Razočarani su što bi zbog toga oni ispaštali. Udaljenije autobusko stajalište, pričaju, nikako im ne odgovara.



"Sad ako se ova pomjeri stanica ili izmjesti ja ne znam zbog ove pumpe čula sam da će se to pomjerati, kud šta ne znam biće baš katastrofa za djecu, nas penzionere", kaže mještanka.


"Koliko starih i bolesnih uvijek mole vozača da im stanu kod doma zdravlja jer im je daleko bila i ova autobuska stanica", kaže druga mještanka..


Od nadležnih u gradskoj upravi tražimo hitan odgovor o tačnoj lokaciji autobuskog stajališta poručuje predsjednik mjesne zajednice. Upit su, kaže Igor Vidović, poslali ali odgovora još uvijek nema. Izmještanje stajališta samo bi otežalo prevoz do grada.


"I sada su oni ogorčeni, revoltirani da se recimo ustupak radi benzinskoj pumpi nekom poslovnom subjektu, a građani su u ovom slučaju zanemareni. Vi ovdje imate masu đaka, građana radnika, invalida koji jako puno koriste objekat ambulante kojima je ova udaljenost daleka, a još više izmještanje narednih 100 metara", rekao je Igor Vidović, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1.


Gdje će tačno biti izmješteno stajalište, i zašto mještani ne dobijaju odgovor na upite, to smo i mi pokušali da saznamo, ali iz Gradske uprave danima nam ne odgovaraju. Ako nema odgovora za mještane, imaju oni poruku za Gradsku upravu - izaći će i na proteste ako bude trebalo. Drašku Stanivukoviću postala je navika najavljivati različite novitete i projekte koji se tiču gradskog prevoza. Vidljivo je i da mu ništa nije pošlo za rukom jer je realizacija u potpunoj suprotnosti sa stvarnim stanjem.


Gradonačelnik Banjaluke je još prošle godine kazao da je strateško opredjeljenje gradske uprave potpuna modernizacija javnog prevoza ali i da će do kraja 2021. godine biti postavljeno 40 modernih autobuskih stajališta, koja su očigledno ostala samo slovo na papiru. Javni prevoz ove godine ne samo da nije modernizovan već je i poskupio, pa Banjalučani plaćaju najskuplju kartu u regionu a pojedina autobuska stajališta mogla bi za mještane nekih naselja biti još udaljenija.



bottom of page