top of page

Srpska sobarica iz Beča: Ubijeđena sam da su Rumunke sa snimka već poznate austrijskoj policiji

Ubijeđena sam da sam i ranije vidjela slike tih Rumunki. Ovako za Telegraf počinje priču sobarica iz Beča, koja je kao i cijeli austrijski narod, uznemirena snimkom Rumunki sa djetetom koje podsjeća na nestalu Danku Ilić (2).



Ovaj snimak, napravljen u centru Beča, predat je austrijskoj policiji koja se uključila u istragu nestanka srpske djevojčice, ali još nema potvrde da li bi dijete na snimku zaista moglo biti Danka.


– Ubjeđena sam da sam i ranije vidjela slike tih Rumunki u gradu, da su već poznate austrijskoj policiji. Mislim da su osobe nalik njima tražili zbog raznih stvari – ističe ova žena.


Uznemirena i potresena cijelom pričom, kaže nam da se tako osjeća i cijela srpska zajednica u Beču.


– Svi su jako uznemireni. Strepimo šta je sa Dankom, šta je sa tim snimkom odavde… Videli smo i dosta policije na ulicama. Baš je strašno to što se dešava, ipak je to dete od nepune dve godine – napominje sobarica.


Podsetimo, Danka je nestala u trenutku kada je njena majka davala vodu drugom detetu, a potraga traje od tog dana. Trag koji je digao celu Srbiju i region na noge stigao je iz Beča, a u pitanju je snimak na kom se vidi devojčica koja podseća na malu Danku, u pratnji dve Rumunke, piše Telegraf.


bottom of page