top of page

Zloupotreba službenih automobila u privatne svrhe sve učestalija:Funkcioneri rasipnici novca građana

Nebojšu Drinića potpredsjednika GrO PDP-a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković još uvijek nije sankcionisao. Nakon što je zauzeo gradonačelničku fotelju Stanivuković je javno rekao da niko nema pravo službene automobile da koristi u privatne svrhe, te da će se morati poštovati odluka da svi automobili moraju biti obilježeni i vraćeni nakon radnog vremena na službeni parking. Kada ovo pravilo krše Stanivukovićevi najbliži saradnici, gradonačelnik tada ignoriše dokaze i ne propisuje nikakve kazne.


Od kada su poslata pitanja o ovoj temi, kao i dokazi da je Drinić koristio službeni automobil u privatne svrhe iz gradonačelnikovog kabineta nikada nismo dobili odgovor kada će Drinić biti sankcionisan, a na pres konferencijama Stanivuković vješto pokušava da izbjegne odgovor zašto se krši ono pravilo koje je čvrsto isticao u medijima.


Na posljednjoj press konferenciji na pitanje novinara da li je pogledao dokaze koji svjedoče da je Drinić 26.2. u 23:10 h parkirao službeni automobil ispred jedne lokalne kafane u Borkovićima Stanivuković je odgovorio da nije upoznat s tim, a naš portal je na adresu kabineta gradonačelnika slao dokaze nekoliko puta.





Iako je Drinić za svoje potrebe uzimao službeni automobil i to vikendom, da se zaključiti da Stanivuković tu ne vidi ništa sporno. Pored toga, Stanivuković i njegov Tim za komunikaciju diskriminišu medije jer ignorišu naše upite i biraju samo one medije s kojima su često u komunikaciji.


Iako je dužan, kako usmeno tako i pismeno da odgovara medijima on to ne radi, a umjesto njega odgovore ne šalju ni saradnici zaposleni u njegovom Kabinetu.


U banjalučkoj Gradskoj upravi se zakoni sve češće krše, a gradonačelnik svoje funkcionere štiti.






Dok potpredsjednik GrO PDP-a krši zakon i službenim automobilom odlazi u kafanu, gradska inspekcija ne reaguje. Stanivuković žmiri nad činjenicom da nesavjesni službenici na ovaj način zloupotrebljavaju novac građana Banjaluke. Građani su oštećeni jer se radi o ogromnim sredstvima koje bahati funkcioneri rasipaju.


U posljednje vrijeme svakodnevno od građana dobijamo informacije i fotografije kada je u pitanju korišćenje službenih automobila u privatne svrhe, a sankcije za one koji krše zakon ne postoje.


bottom of page