top of page

Potpredsjednik GrO PDP-a Banja Luka koristi službeni automobil Gradske uprave u privatne svrhe-VIDEO

„NIKO nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe“, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković još u februaru 2021. Godinu dana kasnije druga slika. Na snimcima do kojih je došao naš portal nalazi se službeni automobil Gradske uprave Hyundai ix35, koji se u 23 časa nalazi prakiran ispred lokalne kafane u Borkovićima. Kako saznajemo vozi ga Nebojša Drinić, potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Banja Luka i stručni saradnik za regionalnu privrednu saradnju u Gradskoj upravi Banja Luka.



“Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj. Preko 70% službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena. Donijećemo Odluku da svi službeni automobili moraju biti obilježeni i ona je spremna, a spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih. Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 časova, na moj zahtjev, u prostorije Kabineta...”, - poručio je tada entuzijastično Stanivuković.




Godinu dana kasnije, još jedno gradonačelnikovo obećanje je palo u vodu. Službeni automobili se voze mimo radnog vremena i koriste se u privatne svrhe. Ali to i ne čudi s obzirom da je ovo samo još jedno u nizu neispunjenih Stanivukovićevih obećanja.


Podsjetimo, Drinić je javnosti poznat kao potpredsjednik GrO PDP-a Banja Luka, ali i kao jedan od zaposlenih mimo konkursa u Gradskoj upravi, odmah nakon dolaska Stanivukovića na poziciju gradonačelnika. Zaposlen je na mjesto stručnog saradnika za regionalnu privrednu saradnju, i to kao maturant gimnazije.


O Drinićevoj „stručnosti“ već je govorio Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banja Luka, koji je tada rekao da o Stanivukovićevoj ekspertskoj Gradskoj upravi nema ni riječi jer na mjesto eksperta došao je Nebojša Drinić sa srednjom sturčnom spremom, zaposlen na mjesto visoke stručne spreme sa dugogodišnjim iskustvom.



Da ovo nije prvi put da se službeni automobili Grada Banja Luka koriste u privatne svrhe jasno je iznio je i šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić na desetoj Skupštini Grada. Topić je rekao da postoje video snimci na kojima se jasno vidi službeni automobil i kombi JP Akvana koji je PDP koristio u privatne svrhe, te kako je Stanivukovićeva priča o nekorištenju službenih automobila nakon radnog vremena pala u vodu.


bottom of page