top of page

Željka Cvijanović: Slijedi rješavanje prioriteta, poput vodosnabdijevanja

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas sa opštinskim rukovodstvom Krupe na Uni dogovoreno rješavanje prioritetnih pitanja, kao što je snabdijevanje vodom stanovništva.

Ono što će biti prioritetno rađeno i gdje će doći podrška je izgradnja jedne faze vodovoda za šire područje što je veoma bitno za poljoprivredne proizvođače,kojih u ovoj opštini ima dosta“,istakla je Cvijanović poslije sastanka.


Ona je dodala da je drugi projekat za šta će doći intervencija iz Kabineta predsjednice Republike izgradnja igrališta i sportskog terena u Hašanima.


„Time želimo da pokažemo svoj doprinost razvoju lokalne zajednice. Želimo da imaju mjesta za okupljanja i za manifestacije“, objasnila je Cvijanović.


Predsjednica Srpske je istakla da u opštini Krupa na Uni postoji potreba da se radi na sanaciji lokalnih puteva kao i jednog regionalnog, za koji će inicijativa ići prema preduzeću "Putevi Republike Srpske".


Prema njenim riječima, važna je opredjeljenost lokalnih i republičkih institucija da se jača međusobna saradnja jer se na taj način može ostvariti sve ono što je građanima potrebno.


Cvijanović je naglasila da ova lokalna zajednica ima značajan potencijal, te da je na republičkim i lokalnim institucijama da zajedničkim angažmanom urade sve da bi se poboljšao život građana.


„Mislim da će kroz jače veze republičkih i lokalnih institucija biti vidljivo poboljšanje u kvalitetu života građana. Mnogo toga ovdje planiramo raditi“, naglasila je Cvijanović.

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić zahvalio je za posjetu predsjednici Srpske i najavljenoj pomoći.


„Mi smo opredijeljeni da ovdje živimo i očekujemo da će institucije Republike Srpske svojom podrškom omogućiti opstanak i ostanak ljudima na ovom prostoru“, rekao je Kljajić.

bottom of page