top of page

Šeranić: Otvaranje Banke humanog mlijeka zahvaljujući solidarnosti i jedinstvu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas u Banjaluci da je otvaranje Banke humanog mlijeka značajno i da je pokazalo da solidarnost i jedinstvo u zdravstvenom sistemu mogu da odgovore na najteže prepreke.



"Ovo je značajno za pacijente u Republici Srpskoj koji se liječe u klinikama", rekao je Šeranić novinarima.


On je zahvalio predsjedniku Srpske Željki Cvijanović za podršku aktivnostima koje se odnose na ono što je najbitnije za zdravstvo, a to su djeca.


"Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske je tu da zajedno sa Vladom Srpske podrži sve važne i dobre projekte koji su od interesa za sve nas, kako za građane, tako i za nas zdravstene radnike", istakao je Šeranić.


U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci danas je ozvaničen završetak projekta adaptacije i opremanja prostora Banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Klinike za dječije bolesti UKC-a u koju je uloženo 1.496.108 KM, čime je zvanično danas i otvorena Banka humanog mlijeka.


Cilj osnivanja Banke humanog mlijeka jeste da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojoj nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano majčino mlijeko.


Sredstva za osnivanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj prikupljena su u okviru humanitarne kampanje "S ljubavlju hrabrim srcima" koju je pokrenula predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a na inicijativu Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice".

bottom of page