top of page

Za pet hiljada do novih grudi u Banjaluci: Evo ko najčešće traži pomoć estetskih hirurga

Intervencije na grudima, kao i neinvazivne metode ubrizgavanja filera i botoksa, najtraženiji su zahvati u banjalučkoj klinici “S-tetik”. Za “nove” grudi trebaće vam od 5.000 marka, pa naviše, u zavisnosti od oblika i vrste implanatata, a tretman jedne regije botoksom košta oko 250 maraka, otkriva za BL portal poznati banjalučki estetski hirurg Darko Jović.



,,Najčešći zahvati iz estetske hirurgije kod nas su operacije na grudima. Kod žena se radi uvećanje grudi silikonskim implantatima, smanjivanje i podizanje grudi. Ukoliko se radi o mlađoj populaciji, djeci, to su operacije klempavih ušiju. Muškarci najčešće traže transplantaciju kose, operaciju nosa, ginekomastiju, kao i oblikovanje tijela, tačnije – liposukciju”, objašnjava doktor Jović.


Jović priznaje da muškarci dolaze rjeđe od žena, pa statistika kaže da oni čine oko 30 odsto svih pacijenta u klinici.


,,Pacijenti su većinom, naši ljudi koje žive i rade u inostranstvu. Manji procenat dolazi iz Banjaluke i iz ostalih dijelova Bosne i Hercegovine”, dodaje Jović.


Ne tako često, ali dešava se i da mu dođu pacijenti sa fotografijom poznate ličnosti sa željom da imaju baš takav nos, grudi ili nešto drugo kao osoba kojoj se na neki način dive.


,,Tada pokušavate shvatiti koje su želje pacijenta i ako su to realni zahtjevi, onda se ide u procedure. Ukoliko se radi o nerealnim zahtjevima i očekivanjima, pokušavate objasniti pacijentu da je to nemoguće i, naravno, ne idete u te procedure”, ističe za BL portal doktor Jović.


Izvor: BL portal

bottom of page