top of page

Vlada Republike Srpske nastavlja da ispunjava obećanja- Prosvjeti povećanje plate

Nakon sastanka resornih ministara i predstavnika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture, iznos sredstava namijenjenih za plate zaposlenim u oblasti obrazovanja nauke i kulture, a koji se finansiraju iz budžeta Republike Srpske biće povećan za 5 posto.


Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da bi ovo povećanje značilo dodatnih 16 miliona KM godišnje na već postojeći budžet od 343 miliona KM koji se izdvaja na godišnjem niovu za plate u ovom sektoru.

"To je okvirni iznos u koji bi predstavnici sindikata i resornih ministarstava trebalo da ukalkulišu povećanje plata", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Trivićeva je podvukla da je ovo rezultat kontinuiranog rada Vlade Republike Srpske na povećanju plata u posljednje 3 godine.

"Smatram da su to dobri strateški pravci Vlade na dobrobit svih zaposlenih u obrazovanju", dodala je Trivićeva.

"Nije lako u vremenu pandemije i globalne krize obezbijediti nešto ovako, ali to pokazuje sposobnost same Vlade, ali dobru saradnju sa sindikatom. To će se sigurno i nastaviti", rekao je Rajčević.

Predsjednik Sindikata obrazovanje, nauke i kulture Dragan Gnjatić je rako da su dogovorene smjernice i iznozi u okviru kojih treba da se kreću. Dodao je da bi to značilo povećanje plata za 17.5 miliona KM na godišnjem nivou.

bottom of page