top of page

Rezultati ANKETE: Da li je gradonačelnik ispunio očekivanja građana?

Naš portal sproveo je kratku anketu na temu koliko je aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ispunio očekivanja građana. Rezultati pokazuju da su svi projekti pokrenuti pred izbore mogli da budu otpočeti ili završeni i ranije, u protekle 2 godine.



Gradonačelnik se angažovao mjesec dana pred izbore i otpočeo mnoge projekte koji su mogli do sada da budu i završeni. A šta na to kažu građani pogledajte u nastavku:


Postavljanje klupa na Tvrđavi Kastel


Naime, na Tvrđavi Kastel bilo je neophodno zamijeniti klupe i prije dvije godine, ali je gradonačelnik odlučio da to uradi baš sada, pred izbore. Šta kažu građani?

87.9 % uzorka smatra da je rad na postavljanju novih klupa mogao da bude odavno završen, dok 9.1 % građana smatra da nije bilo neophodno čekati izbore za postavljanje istih.



Izgradnja mosta u Česmi


Mještani naselja Česma još uvijek čekaju na izgradnju mosta obećanog od strane Draška Stanivukovića. Stanivuković se konstantno pravda prebacujući odgovornost na izvođače. Građani koji su učestvovali u našoj anketi smatraju da je most do sada mogao da bude završen (54.5 %) ili da je izgradnja do sada uveliko mogla da traje (42.4 %).


Obnova gradske i prigradske infrastrukture


Gradonačelnik je počeo da asfaltira kritične ulice našeg Grada pred izbore. Do tada su molbe i zahtjevi samo pristizali na adresu Gradske uprave i stavljani u arhivu. Građani u 65.6 % slučajeva smatraju da je za dvije godine mogla biti pokrenuta obnova kompletne infrastrukture Grada, a 31.3 % smatra da je kompletna infrastruktura do sada mogla biti obnovljena.


Projekat izgradnje vodovodnog sistema u Donjim Kolima


Stanivuković je i ovaj projekat pokrenuo pred izbore. Građani se pitaju šta se čekalo 2 godine. Smatraju u 65.6 % slučajeva da je projekat do sada mogao da bude završen, a u 31.3 % da je mogao da bude pokrenut.


Nova autobuska stajališta u centru Grada


Draško Stanivuković najavio je postavljanje novih, pametnih autobuskih stajališta još dok se borio sa fotelju gradonačelnika. Međutim od toga nije bilo ništa, do sada pred izbore. Građani smatraju da je Grad do sada mogao da završi postavljanje modernih stajališta u čitavom gradu i to u 78.1 % slučajeva, dok 18.8 % smatra da je ova inicijativa mogla da bude pokrenuta i ranije.



Početak izgradnje rezervoara u Bronzanom Majdanu


Još jedan započet projekat pred izbore, koji je čekao dvije godine. 60.6 % uzorka građana smatra da je projekat do sada mogao biti uveliko pokrenut, dok 36.4 % smatra da je do sada mogao da bude završen.


Početak rekonstrukcije mosta u Trapistima


Gradonačelnik je započeo i rekonstrukciju mosta u Trapistima koju je najavljivao još prije 2 godine. Još jedna stavka u moru nezavršenih koja je čekala izbore da bude pokrenuta. Do sada je kompletna rekonstrukcija mogla da bude završena, smatra 78.1 % uzorka građana, dok 18.8 % smatra da je do sada rekonstrukcija mogla da bude uveliko pokrenuta.


Početak izgradnje saobraćajnice u Kuljanima


Stanivuković je pompezno otvorio i radove na izgradnji glavne saobraćajnice u Kulljanima. 75 % naših ispitanika smatra da je saobraćajnica za ove dvije godina mogla da bude završena, a 21.9 % smatra da je izgradnja mogla da bude započeta i ranije.


Početak izgradnje puta Petrićevac - Motike


Gradonačelnik je započeo izgradnju puta Petrićevac - Motike u predizbornoj kampanji. Put je napravljen u rekordnom roku. Za svega par dana. 65.6 % ispitanika smatra da je put do sada mogao biti završen, 31.3 % da je projekat mogao da bude pokrenut. S obzirom da je anketa pravljena prije završetka radova, podaci nisu relevantni u ovom slučaju. Reklo bi se da je projekat odavno mogao da bude završen s obzirom na okolnosti.


Sumiranjem rezultata, dolazimo do zaključka da je gradonačelnik za dvije godine svog mandata uradio samo put Petrićevac - Motike, i to neposredno pred Opšte izbore.

bottom of page