top of page

Političke igrarije poznate od ranije - U režiji stranih centara

KO OVU DRAMU REŽIRA?


Građani Republike Srpske posljednjih nekoliko dana od Opštih izbora žive u neizvjesnosti zbog opozicije koja se ne miri sa jasnim porazom te zbog koga ne bira oružje i načine svoje borbe za ostvarenje ličnih interesa. Građane za koje se „bore“ koriste kao glinene golubove, a jedina borba opozicije u Srpskoj se odnosi na političku eliminaciju lidera SNSD-a Milorada Dodika.



Udružena opozicija koja je mjesecima unazad spletkarila unutar svojih redova protiv partijskih kolega danas glumi jedinstvo. Poznata režija u izvedbi loših glumaca pod palicom stranih agentura podsjeća na one bune iz 2018. godine kada su se susreli sa porazom po ko zna koji put.


Branislav Borenović, Milan Radović, Jelena Trivić, Nebojša Vukanović se ne mire sa suđenim porazom koji ih prati od izbora do izbora, a ovaj put su odlučili otići i korak dalje te umjesto mirnim putem i dostojanstveno prihvatiti poraz, izabrali su silu. Situacija slična onoj u američkim filmovima kao kad u najskupljem restoranu nemate novca da platite večeru pa završite za sudoperom odrađujući dug, tako sada i opozicija pokušava oprati sve što je zabrljala u proteklom periodu.


Namještenim potezima, montiranim video snimcima, lažnim pravednicima i kroz empatiju oni koji su iskoristili smrt jednog djeteta pričaju o pravdi. Dok su se kao lešinari nad beživotnim tijelom pozivali na institucije, pravo, zakon i pravdu sve su pogazili u trci za fotelje. Danas, ponovo u repriznom terminu vratili su se na mjesto zločina – Trg Krajine da „prosvećuju“ narod.


U toku predizborne kampanje napuštali su svoje matične partije u kojima su djelovanjem zaradili političke penzije, jedni druge optuživali za izdaju i javno priznali da koriste novac od stranih centara danas glume velike pravednike i oslobodioce nacije od „ralja“ Milorada Dodika koga je isti taj narod od koga ga „brane“ izabrao na izborima.


Postizborna agonija se nastavlja jer se ogromne sume novca za političke igrarije moraju opravdati ili vratiti strancima koji su i finansirali ove akcije opozicije. Pare su potrošene, a opozicija ide provjerenim i jedinim načinom –bunom! I dok glume loše uštimane oslobodioce građani Srpske se ne mire sa činjenicom da se zbog njihove pohlepe predsjednik Republike Srpske bira u Srajevu koji pomenute građane godinama unazad naziva genocidnim, a njihove prave oslobodioce drži iza rešetaka.


Recent Posts

See All
bottom of page