top of page

Da im nije poraza, opozicija u Srpskoj se ne bi ni okupila

Kao prosječna balkanska porodica koja se viđa i okuplja od godine do godine po slavama, sahranama i drugim porodičnim skupovima "olajavajući" jedni druge, tako i političari u opoziciji. Dok se bore u kampanji za glasove, svako vuče sebi, a kada izgube, nastupa "jedinstvo". Sukobi i spletke su im obilježili kampanju, a danas ih eto svi okupljeni oko istog mikrofona.Svako zlo za neko dobro...


Da se nisu suočili sa porazom, lideri opozicionih partija, ali i njeni najistaknutiji članovi nikada zasigurno ne bi stali jedni uz druge. Bar ne nakon silnih spletki koje i danas potresaju javnost. Jedni druge su nazivali kriminalcima, lopovima, tajkunima, napuštali stranku pa se vraćali. Za to vrijeme, drugi su priznali kako strane agenture finansiraju brod koji tone - opoziciju.


Dok nekom ne smrkne drugom ne svane...


Mirko Šarović pao u zaborav 3. oktobra. Jelena Trivić više i ne spominje partijskog kolegu s kojim je posljednji mjesec dana bila nerazdvojna. Umjesto Šarovića, Trivićeva se okrenula partiji čiji je i kandidat...konačno. Lider PDP-a Branislav Borenović postao bitan. Nakon što je prethodni mjesec dana statirao iza reprezentacije, konačno se izborio za mikrofon.


Drugom jamu kopali, pa u nju sami upali...


Golman je loše branio, pa na kraju sopstvenom timu zabio autogol. Nekada najžustriji među njima, prvi i glavni glasnogovornik PDP-a, Draško Stanivuković je nešto ovih dana utihnuo pa više uz pomoć megafona ne traži pravdu kao što je to nekada radio. Gradonačelnik pokušava da zakrpi sve one rupe koje ga čekaju još prije izbora dok kritike građana na (ne)rad Gradske uprave ne prestaju.


Ko gubi, ima pravo da se ljuti...


Da će ovako okupljena opozicija dočekati zvanične rezultate CIK-a, mnogi građani dovode u pitanje. S obzirom da su lidera jedne od nekada dominantnijih partija već drugi dan otpisali, da im jedini glasnogovornik ne vodi više glavnu riječ, a da oni koji su juče priznali da uzimaju novac stranaca danas izigravaju pravednike, loše uštimana opozicija rizikuje da nakon organizovanih skupova potraži rupu u koju se trenutno zavukao Šarović i pojedinci te da iz iste ne izađe ni na narednim, ali ne lokalnim izborima.

Recent Posts

See All
bottom of page