top of page

Podnesena krivična prijava protiv Nebojše Vukanovića

Nedavno se u medijima pojavila informacija da kandidat pokreta „Lista za pravdu i red“ Nebojša Vukanović nema diplomu profesora istorije i geografije te da je lažnom diplomom zasnovao radni odnos u Trebinju. Portal Autentično je podnio krivičnu Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje prijavu protiv Vukanovića za kako navode „izvršena produžena krivična djela: izrada falsifikata, upotreba falsifikata i lažno predstavljanje“.




Obrazloženje prenosimo u cjelosti:

Nebojša Vukanović u periodu od 2007 godine do danas koristi lažnu potvrdu (falsifikat) te se lažno predstavalja kao profesor istorije i geografije .

Nebojša Vukanović je 2007 godine predao osnovnoj školi Zmaj Jova Jovanović u Trebinju lažnu potvrdu o završenom Filozofskom fakultetu , smjer istorija i geografija iz Nikšića . Te sa lažnom potvrdom zasnovao radni odnos kao nastavnik istorije i geografije .

Koristeći istu lažnu potvrdu Nebojša Vukanovć se zapošljava i kao profesor istorije i geografije u Centru srednjih škola u Trebinju gdje radi sve do 2010 godine , odnosno do trenutka kada se od njega traži orginalana diploma Filozofskog fakulteta iz Nikšića , smjer istorija i geografije .

Nebojša 2014 godine se sa lažnom potvrdom zapošljava kao savjetnik Mladena Bosića te obavlja posao za koji je potrebna VSS.

Nebojša Vukanović se lažno predstavlja u javnosti kao profesor istorije i geografije


Kako navodi Autentično dokaza za ovakve tvrdnje je više, a između ostalog zatražen je uvid u evidenciju Filozofskog fakulteta u Nikšiću gdje je Vukanović, kako navode, navodno diplomirao.

bottom of page