top of page

Podanik stranaca pod maskom revolucionara


“Izdaja je udarac koji ne možete očekivati”, kazao je jednom Paulo Coelho. Potez mladog gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića koji je u žilu kucavicu Republike Srpske ugostio njemačkog diplomatu Kristijana Šmita bio je neugodan udarac za sve građane Srpke, ali i njeno rukovodstvo koje Šmita ni u jednom trenutku nije priznalo za visokog predstavnika.



Gradonačelnik Stanivuković prvi je političar iz Republike Srpske koji se sastao sa njemačkim diplomatom Kristijanom Šmitom te ga ovom prilikom srdačno ugostio sa svojim bliskim saradnicima pri čemu nije krio oduševljenje zbog posjete koja je izazvala niz uvreda i ogorčenost građana Srpske.


Prvi čovjek Banje Luke ne prestaje sa iznenađenjima. Na negodovanja građana na posjetu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, Stanivukovović je odgovorio ugošćavanjem ni više ni manje do Kristijana Šmita. Da li je ovom posjetom Stanivuković zvanično okrenuo leđa građanima Srpske i jasno pokazao da vodi ličnu politiku?


Od mladog revolucionara i glasnog govornika koji se zalagao za pravo i pravdu kao i za svakog pojedinca u Banjoj Luci do kako kažu danas građani izdajnika! Mladi gradonačelnik je očigledno iskoristio naklonost sopstvenog naroda koji mu je ukazao povjerenje, da bi se danas iz fotelje za koju se jedino i borio, okrenuo leđa.

Recent Posts

See All
bottom of page