top of page

“Ovo je BETON GRAD...fuj'' Uništen još jedan drvored kod Kampusa (VIDEO)

Gradske vlasti odlučile su od Banjaluke napraviti grad betona, porušivši još jednu aleju zelenila kojom su građani šetali. Radi se o lokaciji kod Kampusa, gdje je zelena površina ustupila mjesto izgradnji novog kružnog toka. Ovo je još jedan u nizu projekata gradonačelnika za “šminkanje” Banjaluke, koji je ponovo izazvao nezadovoljstvo među građanima.




''Užas šta rade sa “plućima grada”, grad je neplanska nakarada, vrijeme se mijenja, temperature idu gore, ovaj beton kad se upali umiraćemo navrat-nanos'', navela je u komentaru jedna sugrađanka.



Izdvojili su se još neki komentari poput sljedećih:


''Uništava grad i radi sve na svoju ruku. Uništava zelenilo grada, a zna li on koliko godina treba jednom stablu da naraste. Ništa mu nije sveto u ovom gradu.''




''Ovo je BETON GRAD... fuj.''


Kako se može primijetiti, došlo je do usijanja negativnih komentara građana na društvenim mrežama. Mnogi se pitaju hoće li Banjaluka zaista postati betonski grad, kakav je to plan gradonačelnika i čemu još jedan u nizu kružnih tokova.



Gradonačelnik očito ne mari za štetu koju nanosi prirodi grada, ne uzimajući u obzir ni želje građana.


Umjesto da sade novo zelenilo i drvorede, gradske vlasti uništavaju i sijeku. Banjaluka, koja je oduvijek smatrana gradom zelenila, sada polako, ali sigurno postaje građevinski grad besmislenih kružnih tokova, grad betona.


Podsjećamo, nedavno je zbog izgradnje još jednog kružnog toka kod Tržnice porušena zelena “Aleja maturanata”, tačnije drveće koje su upravo maturanti svojim rukama posadili prije nekoliko godina kako bi se tu okupljali za bitne datume. Sadnice su potpuno izvađene iz zemlje zbog izgradnje gomile bespotrebnog betona.


bottom of page