top of page

"Opozicija uz pomoć CIK-a i zapadnih ambasada čini sve da uruši Srpsku"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, rekao je danas tokom obraćanja u Budimpešti da opozicija u Srpskoj, zajedno sa CIK-om i zapadnim ambasadama čini sve kako bi urušili Republiku Srpsku.



"Sav proces hoće da dovedu u pitanje. Oni su izmislili da nešto nije u redu. Neki očigledno imaju zle i loše namjere za Republiku Srpsku. Žele da Srpska bude problem. Spremni su da poziciju Republike Srpske dovedu do toga da ona bude urušena. Ona takva treba Zapadu i Njemačkoj. Trivićka i drugi su na fonu njemačke politike, a ne na fonu politike Srpske, što je jasno. Ja sam veliki pobjednik. SNSD je veliki pobjednik. Na parlamentarnom nivou imamo 30 odsto više glasova nego sva opozicija zajedno. Član Predsjedništva iz naše partije, naše koalicije, je apsolutni pobjednik. SNDS je za Parlament BiH dobio najviše glasova u cijeloj BiH. Sve su to stvari koje pokušavaju minimizirati zato što je u jednom trenutku britanski ambasador pozvao u kancelariju PDP i rekao izađite i recite da ste pobijedili", istakao je Dodik.



Dodik je komentarisao i jučerašnju izjavu predsjednika CIK-a Suada Arnautovića, a povodom glasačkih listića iz Doboja.


"On je raspložen negativno prema Republici Srpskoj, on ganja osvetu. To je špekulant. On je poslušnik kojem je neko doturio informaciju i rekao reci to i to. To dolazi od strane britanske ambasade i ostalih koji nju podržavaju. Saznali smo i kontakte i razgovore i odlaske koji su se vodili. Ovo je pokušaj potpune destabilizacije. Hoće da izazovu revoluciju. Ako hoće borbu imaće je. Predsjednik CIK, taj lažov, ne znam kako može da ostane na toj funkciji nakon svega. CIK je otela nama pravo da proces izbora provodimo u Republici Srpskoj. Oni su nama namjerno oteli izbore. Šta ima komisija u Sarajevu sa izborima za Narodnu skupštinu Srpske, šta ima komisija u Sarajevu sa izborima za predsjednika Republike, to ćemo vraćati u narednom periodu", poručio je Milorad Dodik.


bottom of page