top of page

Odbačena odluka za karting stazu u Zalužanima

Banjalučki odbornici na današnjem zasjedanju Skupštine grada povukli su veći broj tačaka, a diskusija o kojoj je najviše vođena riječ odnosila se oko uslova za davanje u zakup karting staze sa pripadajućim žemljištem u Zalužanima. Ova odluka nije dobila podršku resorne skupštinske komsije.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić koji je i član komisije za propise, rekao je da je predložena odluka loša za grad i da ima mnogo manjkavosti. Da bi jedna odluka došla na Skupštinu mora imati osnovne preduslove, smatra Ilić.


,,Dobili smo odluku koja je trebala biti na Skupštini, ali nije imala ni pečata, ni potpisa, resornog odjeljenja. Ne može niko nasilno da unese u ovu Skupštinu nijednu odluku, bar ne dok ja vodim ovaj gradski parlament’’, rekao je predsjednik Skupšine Mladen Ilić.


Isto mišljenje iznio je i odbornik SNSD Srđan Amidžić, rekavši da Grad ne treba davati u zakup privatniku karting stazu, navodeći kako je i prethodna administracija imala sličan prijedlog, ali da je odbijen, jer nije bio u interesu Grada.


"Ovim se želi dati privatnom klubu 30.000 kvadrata, a šta će biti sa ostalima? Hoće li biti na milost i nemilost tog jednog kluba? Da li će im dozvoliti da koriste taj prostor i koliko? Tim prostorom treba da gazduje Grad, a ne privatnik", jasno je zaključio Amidžić.

bottom of page