top of page

Amidžić: Drama oko usvajanja ovogodišnjeg budžeta bila je bespotrebna

Nekadašnji zamjenik gradonačelnika Banjaluke i odbornik SNSD-a Srđan Amidžić rekao je kako je drama oko ovogodišnjeg budžeta bila bespotrebna, jer je prethodna administracija novoj ostavila 6,87 miliona KM suficita, kako je utvrđeno u Konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta za 2020. godinu.

Suficit koji je ostavila Radojičićeva vlast, prema važećoj regulativi, može koristiti u razne svrhe, smatra Amidžić. Između ostalog i za nabavku udžbenika za osnovce, ali taj plan nabavke, prema njegovom mišljenju nije dobar.


"Raspisan je javni poziv za udžbenike, ali po meni je taj način ludost. Predviđeno je da udžbenici budu plaćeni 700.000 iz ovogodišnjeg budžeta, a iz narednog, za 2022. još 800.000. Kao instrument obezbjeđenja mi treba da damo bankarsku garanciju da će to biti plaćeno u aprilu 2022, što je, zapravo, zaduženje i mislim da to nije dobro“, smatra Amidžić.


Objašnjava i da se u Konsolidovanom izvještaju navodi da treba pristupiti izradi uputstva za raspodjelu suficita, koji gradonačelnik može da usmjeri u novu potrošnju.

bottom of page