top of page

Od rekonstrukcije mosta u Trapistima NIŠTA: „Turistički dragulj“ stavili u drugi plan

Prema ranijim najavama rekonstrukcija pješačkog mosta u Trapistima trebalo je da bude uveliko završena. Međutim, od obnove nema ništa. Ni pola godine od najave rekonstrukcije nije napravljen ni jedan korak. Radnika nema, a građani i danas pozivaju na oprez prilikom hodanja. Trule daske pucaju pri svakom koraku, a opasnost od njegovog daljeg propadanja sve je veća.



Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković početkom godine saopštio je da je raspisan tender za obnovu starog mosta u Trapistima, te da je u planu i obnova prostora hidroelektrane. Tada su građanima obećali da će brzo odabrati izvođača.


Mještani danas kažu da ih je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obmanuo i da vrijeđa njihovu inteligenciju. Da je riječ o obmani i prevari, potvrdio je nedavno i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac.


Od gradonačelnika stižu samo obećanja. Mještani su nadležnima nekoliko puta ukazivali na problem, međutim, svaki put umjesto rekonstrukcije dobiju novo obećanje.




Pitaju se kada će se nadležni konačno udostojiti i riješiti ono što su im čvrsto obećali?


“Most u Trapistima, kada bude rekonstruisan, služiće istoj namjeni, dakle koristiće se isključivo za pješački saobraćaj i biciklistički saobraćaj. Uz sve to, ovaj most, koji ima istinski istorijski značaj, biće uređen tako da postane pravi turistički dragulj. Grad želi da unaprijedi i uredi ovaj lokalitet, te da nakon rekonstrukcije, rekonstruisan most i kompletno okruženje bude mjesto na kojem će se sugrađani okupljati”, rekli su prije tačno šest mjeseci iz Gradske uprave.


bottom of page