top of page

Mještani Lazareva Stanivukoviću: “Ovo je čista obmana i vrijeđanje inteligencije"

Stari drveni most u Trapistima, u neposrednoj blizini banjalučke pivare i dalje je u veoma lošem stanju. Mještani kažu da ih je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obmanuo jer im je obećao rekonstrukciju mosta. Da je riječ o obmani i prevari, potvrdio je i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac.


Pećanac je rekao kako je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Grada gradonačelnik odbornicima predao lažan dokument u kojem piše da je rekonstrukcija mosta u Trapistima završena, a što je neistina.


„Mene su danas pozvali članovi Savjeta Mjesne zajednice Lazarevo I da zajedno obiđemo most u Trapistima. Prilikom obilaska ustanovili smo da ovdje nije došlo do rekonstrukcije mosta kao što je navedeno u Izvještaju programa uređenja građevinskog zemljišta Odjeljenja za saobraćaj i puteve za 2021. godinu. Prije neki dan smo imali komisiju za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja gdje smo od nadležnih dobili informaciju da je za rekonstrukciju mosta u 2021. godini obezbijeđeno 150.000 KM, da je izvršena realizacija u iznosu od 150.000KM, tačnije da je sam projekat sto posto izvršen. Nakon jučerašnje skupštine nas odbornike su kontaktirali mještani i saopštili da smo obmanuti, da ovdje nisu ni započeti radovi“, rekao je Pećanac i dodao kako će u narednom periodu formirati komisiju koja će u budućnosti pratiti infrastrukturne projekte.




Mještane je dodatno razljutio ovakav postupak podvale i kažu da gradonačelnik vrijeđa njihovu inteligenciju.


"Most iz dana u dan propada, o njemu niko ne vodi brigu. Ne mogu zakucati koju dasku, a kamoli nešto drugo. Kada se nekome nešto desi, biće kasno", kaže razočarano mještanin naselja Trapisti.



Predsjednik Mjesne zajednice Lazarevo I, kojoj Trapisti pripadaju, Igor Vidović zahvalio se odborniku Bojanu Pećancu koji je obišao mještane i lično se uvjerio da je ono što Gradska uprava i gradonačelnik prikazuju u svojim dokumentima jedna velika obmana.



“Ovo bih nazvao vrijeđanje inteligencije. Na ovome prostoru imamo još jedan projekat modernizacije putno – pružnog prelaza u Podgoričkoj ulici koji je gradonačelnik pompezno najavljivao još prošle godine kada je rekao da je sporazum potpisan i da je jedini gradonačelnik koji je to riješio, a juče smo imali, zahvaljujuci odborniku Topiću, pitanje kada će taj prelaz biti samo pokošen da bezbjednost ljudi bude na nivou dostojnog čovjeka”, rekao je Vidović.





On se zahvalio odborniku Dragoslavu Topiću i potpredsjedniku Skupštine grada Saši Čudiću koji su amandmanima tražili 30.000KM za modernizaciju putno-pružnog prelaza u Podgoričkoj ulici.


“Tragom informacije kada će projekat biti urađen dobio sam informaciju da će biti tek u septembru mjesecu ako tenderska procedura bude uspješna, što znači da će realizacija tog pružnog prelaza biti 2023. godine,dok je u Izvještaju prikazano da je to urađeno u 2021. godini”, zaključio je Vidović.


Podsjećamo, i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić izjavio je da je gradonačelnik Draško Stanivuković pokušao, namjerno ili nesmotreno, obmanuti odbornike i građane tako što je u jučerašnjem skupštinskom materijalu naveo neistinite podatke o realizaciji pojedinih projekata.


Topić je rekao da je, osim neistine da je završen most u Trapistima i da je realizovan projekat ulice u Debeljacima, netačno i da je izvršen nastavak rekonstrukcije saobraćajnice u Priječanima, za šta je gradonačelnik naveo da je investicija završena lani za šta je uložen milion KM.

bottom of page