top of page

Od predsjednika Republike ne postade ni predsjednik razreda; Kome će pripasti politički plijen?


PDP-ov kandidat na minulim izborima za predsjednika Republike Srpske, Jelena Trivić od želje da sjedne u predsjedničku fotelju završila na klupi. Od velike ambcije i želje ostala je bez poslaničkog mjesta, a kako će izgledati njen povratak na katedru ostaje da vidimo.



Jelena Trivić poput ogorčene supruge koja je izašla iz propalog braka sveti se onom sa kojim je bila u očigledno nesrećnom odnosu iz koristi. Lakovjerna nije potpisala bredbračni ugovor pa ostala bez svega. Povrijeđena i odbačena čeka konačni sud unutar matične partije u kojoj i danas bar prividno obavlja funkciju potpredsjednika.


Mlađi jači, stariji iskusniji


Unutar PDP-a situacija podsjeća na one američke filmove u kojima se lešinari krvnički bore za ostatke rasparčanog plijena. Kome će pripasti najsočniji ostatak PDP-a uskoro bi se moglo saznati. Da li će oni iskusni lešinari taktički potkovani dosadašnjim iskustvom vratiti autoritet i pokazati moć ili će se mlađi pogurani snagom i glađu dokopati plijena?


Borba za krunu u rasparčanom dvoru


Ko želi biti predsjednik partije u rasulu? Da li pomenuta partija može politički „vaskrsnuti“ i vratiti se na noge? Veliki broj pitanja na koja mnogi čekaju odgovor dok se unutarstranački sukobi u PDP-u nastavljaju kao post-izborna saga. U pojedinim opozicionim partijama pomirili su se sa porazom pa taktički djeluju pripremajući se na potpunu reorganizaciju, a neki razmišljaju o promijeni političke opcije dok u četiri zida PDP-a „udario svoj na svoga“.


„Uzdaj se u se i u svoje kljuse“


Kako kaže stara poslovica „uzdaj se u se i u svoje kljuse“, lažne „saborce“, kako su se do juče nazivali pojedinci u opoziciji je laž i koštala. Nasmijana lica sve ove godine su bila samo maksa kojom su se skrivale lične ambicije i interesi da bi nakon poraza svaka zvijer pokazala trag. Jedni su se ućutali, drugi su krivce našli i u vlasti i u redovima opozicije. Bilo kako bilo u svakom zlu ima nešto dobro, šta će proizaći iz ovog PDP-ovog ostaje da vidimo.


bottom of page