top of page

Na koji način je UKC RS odgovorio pandemiji virusa korona

Zahvaljujući dobro organizovanom timu stručnjaka na čelu sa generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske dr Vladom Đajićem, sačuvano je dostojanstvo kako medicinskih radnika, tako i pacijenata tokom pandemije korona virusa.

U emisji Aktuelno na RTRS-u sinoć su gostovali prof. dr Antonija Verhaz, načelnica Klinike za infektivne bolesti UKC RS, prof. dr Peđa Kovačević, načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS i dr Slobodan Hajder, pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC RS, dok se u javljanju uživo uključio i generalni direktor UKC Republike Srpske dr Vlado Đajić. Tema emisije se odnosila na način na koji je UKC Srpske odgovorio pandemiji virusa korona.


Gosti su govorili o tome da je u posljednjih godinu i po dana došlo do nekoliko reorganizacija u radu kako bi se na što bolji način odgovorilo novonastaloj situaciji u borbi sa oboljenjem koje je bilo sasvim novo za njih.


Zahvaljujući predanosti i svakodnevnoj prisutnosti dr Đajića tokom pandemije, osoblje je moglo sa njim u svakom trenutku razmijeniti mišljenje i na taj način spremno dočekati sve novo što je virus korona nosio sa sobom.


-Nikada nismo strahovali da ćemo pokleknuti pred virusom, rekla je prof.dr Verhaz, načelnica Klinike za infektivne bolesti.


-Narod Republike Srpkse ne treba da brine za zdravstveno stanje i sam zdravstveni sistem u budućnosti. Većina stanovništva i ljudi oko mene ne znaju kakve teške odluke smo imali. Mnogo neprospavanih noći je iza nas,a u jednom periodu odgovornost na meni je bila ogromna. Htjeli smo da se pobrinemo da svaki pacijent ima tretman kakav zaslužuje tokom pandemije,a u tome smo i uspjeli, izjavio je dr Đajić.


Opširnije o ovom prilogu možete pogledati na video prilogu:


bottom of page