top of page

Dr Vlado Đajić: Zdravlje stanovnika kao prioritet Republike Srpske

Updated: May 26, 2021

Od početka pandemije dr Vlado Đajić bio je na prvoj liniji odbrane od virusa korona. Ljekar humanista, koji za sebe često voli reći da je čovjek iz naroda svojim djelovanjem pomaže svim građanima Banjaluke, a i širom Republike Srpske.

Ugledni ljekar i prvi čovjek UKC-a koji je uvijek na usluzi svim ljudima, svojim djelovanjem od 2017. godine kada je imenovan za v.d. direktora JZU Univerzitetskog kliničkog centra dao je veliki doprinos ovoj instituciji. Od početka pandemije dr Vlado Đajić bio je na prvoj liniji odbrane od virusa korona. Ljekar humanista, koji za sebe često voli reći da je čovjek iz naroda svojim djelovanjem pomaže svim građanima Banjaluke, a i širom Republike Srpske. Svojim energijom i borbenošću uvijek je u samom vrhu zdravstvenog sistema koji se od početka pandemije borio da nijedan pacijent u Univerzitetskom centru Republike Srpske ne ostane bez zdravstvene zaštite ili respiratora.


Zahvaljujući inicijativi profesora Đajića realizovane su mnoge konstruktivne ideje. Konstantno se zalaže da se edukuje medicinsko osoblje i da se bolnice opremaju. Bolnice u Doboju, Bijeljini,Trebinju, Ističnom Sarajevu, Prijedoru i Nevesinju danas su potupno osposobljene i drugačije od onih kakve su bile prije pandemije. Kako bi Univerzitetski – klinički centar uvijek ostao u samom vrhu zdravstvenog sistema, Dr Đajić radi na tome da u budućnosti UKC planira i izgradnju hemato-onkološke klinike, psihijatrijske klinike, kao i palijativnog odjela za natježe pacijente.


Najbolji uslovi mladim doktorima za učenje i napredovanje


Poslovodstvo UKC-a, koje predvodi Đajić, obezbjeđuje budućim mladim doktorima najbolju edukaciju za usavršavaje i napredovanje u oblasti medicine, prenoseći im svoje iskustvo, znanje, ali i motivaciju, sve u cilju njihovog profesionalnog razvoja, kako bi sutra pružili najbolju zdravstvenu zaštitu svim pacijentima Srpske.


Dr Vlado Đajić ne sumnja da Zdravstveni sistem u Republici Srpskoj ima svijetlu budućnost, zahvaljujći mladim ljudima, budućim zdravstvenim radnicima.


Danas zahvaljući profesoru doktoru Vladi Đajiću u Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske urađena je velika studija, prva u svijetu, o tome šta se dešava na autonervnom sistemu prvih 15 dana kod kovid pacijenenata.


Zbog dosadašnjeg rada, upornosti, istrajnosti ali i želje za dobrobit svog naroda ovaj humanista je zaslužno odlikovan ordenom "Karađorđeve zvezda".

bottom of page