top of page

Mještani Česme apeluju na Stanivukovića da održi obećanje; Hitna rekonstrukcija saobraćajnice!


Mještani u banjalučkom naselju Česma, kako kažu, odavno ne vjeruju u obećanja Grada na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem. Jedan od primarnih problema za koje je Stanivuković obećao rješenje je rekonstrukcija glavne saobraćajnice koja i danas čeka. Obećanja gradonačelnika su ostala samo mrtvo slovo na papiru, a ogorčeni mještani uzaludno molbe i zahtjeve šalju Gradskoj upravi na koje kako i sami kažu nikada odgovor neće dobiti.



“Glavna saobraćajnica u našem naselju je u katastrofalnom stanju, u Ulici Petra Velikog. Ovo je jedna od najlošijih ulica vjerovatno u cijelom gradu kojoj je potrebna hitna rekonstrukcija. Pored činjenice da se radi o jako uskoj ulici, pješacima i vozačima dodatno otežavaju i rupe koje se nalaze duž cijele ulice. Poseban problem se odnosi na bezbijednost djece koja svakodnevno ovuda prolaze”, rekao je član Savjeta MZ Česma Srđan Krejić


Krejić dodaje kako je na njegovu inicijativu Savjet MZ Česma prije dva mjeseca poslao zahtjev Gradskoj upravi za hitnu sanaciju rupa kojih ima mnogo na pomenutoj saobraćajnici, međutim reakcija Gradske uprave na čelu sa Draškom Stanivukovićem je izostala.


“Apelujemo na Gradsku upravu koja je obećala da će nastaviti izgradnju i rekonstrukciju ove saobraćajnice u dužini jedan kilometar, da što hitnije reaguje i rekonstruiše saobraćajnicu jer je postala izrazito nefunkcionalna. Pored pomenutog, tražimo i odgovor Gradske uprave o izgradnji mosta koji je najavljen, a kao što možemo vidjeti od toga nema ništa”, zaključuje Krejić.



Mještani u banjalučkom naselju Česma ne kriju nezadovoljstvo s obzirom da je gradonačelnik Stanivuković u protekle dvije godine obećavao mnogo, a od ispunjenja i realizacije sve je ostalo mrtvo slovo na papiru.


“Građani u Česmi su nezadovoljni radom Gradske uprave jer se ništa konkretno ne radi već samo obećanja i obećanja. Gradonačelnik je u kampanji više asfalta počenjao nego što ga je u mandatu postavio. Mi ovdje imamo malu djecu koja idu jednom trakom od tri metra, a tuda prolaze automobili, kamioni, autobusi, a djeca se moraju sklanjati u travu, lokve u grmlje da se sačuvaju”, rekao je Marinko Popović.


Popović takođe dodaje kako i od obećanja Grada da će most konačno biti izgrađen nema ništa. Kako Popović ističe, Stanivukoviću je samo prioritet u tome da se pojavi, obeća i sve na tome ostaje.


“Mi smo više izgubili povjerenje. Mislimo da je vrijeme da se tim lažnim obećanjima konačno stane u kraj po pitanju MZ Česma”, zaključuje Popović.


bottom of page