top of page

Memorijalna akademija povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta (FOTO)

U Banjaluci se večeras u Јevrejskom kulturnom centru "Arie Livne" održava Memorijalna akademija povodom Međunarodnom dana sjećanja na žrtve Holokausta.


foto: RTRS


Akademiji prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenada Stevandić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Repulike Srpske Zlatan Klokić, potpredsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Nada Tešanović i direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, kao i druge visoke zvanice Republike Srpske, gosti iz diplomatskog svijeta i Јevrejske zajednice Banjaluka.



Na akademiji je predviđeno obraćanje nerezidentnog rabina iz Јerusalima Eliezera Pape, te vrhovnog rabina Srbije Isaka Asiela.


Akademiju organizuju Јevrejska opština Banjaluka i Društvo srpsko-jevrejskog prijateljstva.



Prethodno je povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta na Palati Republike u Banjaluci na tamnoj pozadini prikazan je broj koji simbolizuje 6.000.000 Јevreja koji su stradali u Holokaustu uz poruku "Mi pamtimo" koja je univerzalna i koriste je sve jevrejske organizacije i zajednice u svijetu povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

bottom of page