top of page

Kako Stanivuković skuplja glasove: Balira slamu, kupi sijeno, muze krave, radi sve i svašta...

U vrijeme pred izbore, pa tako i ove koji su raspisani za prvi oktobar ove godine mladi gradonačelnik Banjaluke za osvajanja novih glasova birača balira slamu po selima, druži se sa poljoprivrednicima i sve to pakuje u video snimke. Najkraće rečeno, izvodi predstavu za javnost.



Zapravo, sve radi da ne radi ništa. Kako se približavaju izbori, tako se Draško Stanivuković približava selu i vrijednim poljoprivrednicima. Uz druženje i rakiju naučio je i traktor da vozi ali i slamu da balira. Jer, dobar marketing ne može i ne smije da trpi. A znamo da je u tome gradonačelnik jedinstven i najbolji.


„Ima li granicu koju neće preći da bi zadržao svoju guzicu u fotelji“, kažu razočarno Banjalučani koji sa strane prate svaku novu predstavu mladog gradonačelnika.


„Gleda svoje interese, izbornu kampanju počinje i ove godine iz sela“, primjećuju građani.


Podsjećamo, kako bi obezbijedio efektne političke poene i viši rejting na društvenim mrežama istu praksu je upotrijebio kada je bio kandidat za gradonačelnika. Obilazio je poljoprivrednike na banjalučkoj pijaci i obećavao im mnogo. Najvaljivao je bolje uslove za njihovo poslovanje, a nakon toga njegova veza sa trgovcima je izgubljena.




„Svaka čast Draško na performansima vidi se da je čovjek iz naroda“, jedan od sarkastičnih komentara na Tviteru.


„Budala se "pokusava" sprdati sa narodom pa gde mu prodje. Navece sa svojim lopovima prelistava slike i krevelje se istim“, „Imam i ja jednu kravu kad bi je Draško pomuzo barem ujtru možda bi se našo koji glas pred izbore e moj draško ne brukaj se“, Moram šisati ovce i pripremiti drva za zimu pa cu zvati stanivukovica da mi pomogne pa cu glasati za njega poz a i komsija ima dosta posla i on treba pomoc na selu“, „Kupi sjeno i muze kravu dok se uslika, dvije sekunde“, samo su neki od komentara ljudi na društvenim mrežama koji su prepoznali stvarnu namjeru marljivog i „mukotrpnog“ rada mladog gradonačelnika.


Razmislite da li je nakon kampanje Stanivuković vozio traktor i balirao sijeno po selima? Zahvaljujući njegovim čestim objavama kako kupi sijeno, kida asfalt, muze kravu, jaše konja, protestuje, čita, popularnost na društvenim mrežama mu je rasla iz dana u dan.



Građani su ljuti, kažu, sve radi zarad ličnog interesa i popularnosti.


bottom of page