top of page

Pijačni dan: Gradonačelnik zaboravio na svoja obećanja, ali razočarani prodavci nisu (Video)

Prodavci na pijaci čekaju da ponovo ugledaju gradonačelnika. Bile su suše i vrućina, opalo je lišće, padaju kiše, stiže snijeg. A njega nema. Bio je ovdje tačno prije godinu dana, dao obećanja. I više se nikad nije pojavio.


U predizbornoj kampanji, Stanivuković poštene domaćine i radnike uzima kao glavnu metu za svoj politički marketing. Njegove populističke ideje odvele su ga i do neočekivanih ‘’izliva nježnosti’’. Išao je aktuelni gradonačelnik po banjalučkoj pijaci, grlio i ljubio poljoprivrednike, neke častio i rakijom, a nije se ustručavao ni da iznese primamljiva obećanja. Najvaljivao je bolje uslove za njihovo poslovanje, a nakon toga njegova veza sa trgovcima je izgubljena.





Optimizam i krupna obećanja pred lokalne izbore prošle godine, dijelio je Stanivuković.





Iskoristio je i savremeni marketinški alat pa je fotografije s pijace podijelio sa svojim pratiocima, kako bi se stekao utisak da on ima obzira za ljude koji ovdje rade.





U šetnji između štandova, razgledajuću prepune tezge, upoznali smo neke trgovce koji kažu da se sjećaju septembra prošle godine i posjete gradonačelnika.



Pomoći nije bilo, potvruđuju oni.


Ispostavilo se kako je Stanivukovićev program dao nerealna obećanja, umjesto jasnih koraka ka poboljšanju poslovanja svih poljoprivrednika na banjalučkoj pijaci. Bolje poslovanje trgovaca ipak se nije našlo na listi prioriteta gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.


Da je ovo sve bio populizam i svjesna manipulacija građanima, kao i gruba prevara naroda, kako bi se obezbijedili efektni politički poeni kao i viši rejting na društvenim mrežama, možete i sami zaključiti.




bottom of page