top of page

Izvršen uviđaj - nije utvrđen tehnički kvar na autobusu, vozač najvjerovatnije zaspao (FOTO/VIDEO)

Uviđajem nakon saobraćajne nesreće u Trebinju, u kojoj su dva lica poginula, nije utvrđen bilo kakav tehnički kvar, niti neispravnost autobusa, kao ni tragovi kočenja, pa se pretpostavlja da je vozač zaspao, rekao je portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović.Vukanović je za Srnu naveo da će više detalja o uzrocima nesreće najvjerovatnije biti poznato nakon obdukcije tijela vozača, koja će biti obavljena danas u Banjaluci.


Nesreća se dogodila juče, na magistralnom putu Ljubinje – Trebinje. Poginuo je vozač autobusa i jedna putnica. Od trinaest povrijeđenih tri pacijenta su zadobila teže povrede. Većina putnika su zaposleni u banjalučkoj Osnovnoj školi "Georgij Stojkov Rakovski" koji su krenuli na radničku ekskurziju u Trebinje.


- Јedan pacijent je primljen u jedinicu intenzivne njege, zadobio je prelom butne kosti. Ostali pacijenti su zadobili lakše tjelesne povrede i nadamo se da će do sutra napustitiu našu bolnicu - rekao je Vlado Rašević načelnik Odjeljenja za hirurgiju sa ortopedijom.


Direktorka osnovne škole, Ivana Ljubojević, jedna je od teško povrijeđenih pacijenata i transportovana je helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske na Univerzitetski-klinički centar u Banjaluci.
Ostali pacijenti su hospitalizovani u trebinjskoj bolnici i svi su van životne opasnosti. Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić obišao je povrijeđene i poručio da Grad Trebinje stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.


Saučešće porodicama stradalih uputili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, kao i ministarka prosvjete i kulture Željka Stojičić.


bottom of page