top of page

„Izuli se prije vode“ Opozicija u Srpskoj prerano slavila pobjedu, pa se ne može nositi sa porazom


Odluka opozicije u Republici Srpskoj da prije vremena objavi pobjedu svog kandidata za predsjednika Srpske Јelene Trivić pokazala je da oni znaju da na izborima nisu prošli onako kako su očekivali i time pokušavaju da unaprijed pripreme teren za proteste, stav je zvaničnika i političkih analitičara u Srpskoj.



Nakon što je opozicija, tačnije PDP uz dječiji šampanjac slavio pobjedu Jelene Trivić, ovu bruku su pokušali ušminkati izazivanjem protesta. Nisu uspjeli milom pa su u opoziciji odlučili da do pobjede dođu silom, što je izazvalo oprečne reakcije u javnosti. Zahtjev za poništavanje izbora koji podnose PDP i SDS, veoma je opasan, a ne samo bezuman i besmislen, jer je očito da je usmjeren na poništavanje izborne volje građana Republike Srpske, ocjenjuju zvaničnici.


Ovo nije prvi put da se opozicija u Srpskoj koristi protestima i izazivanjem nemira pravdajući se kako štite građane i njihovu volju, a sa pomenutom voljom i izborom građana očigledno ne mogu da se nose. U ovoj borbi svako je odlučio vući na svoju stranu pa tako razdijeljeni Branislav Borenović i Jelena Trivić traže pravdu, a s druge strane Draško Stanivuković i Milan Radović.


PDP-ov kandidat Jelena Trivić se konačno udostojila da održi press konferenciju za novinare, što nije smjela uraditi tokom kampanje već je uz Mirka Šarovića obilazila predizborne tribine, a koga je danas pustila niz vodu. Opozicija očigledno trpi pritiske stranih agentira koje su uložile milione u njihovu kampanju, a koja je neslavno završila. Da bi opravdali saradnju i izmirili račune u opoziciji se po ko zna koji put „vade“ na građane Srpske.


Ukoliko sumiramo komentare građana koji ne jenjavaju danima na društvenim mrežama, kandidat PDP-a Jelena Trivić može da bude predsjednik Republike Srpske samo za strane ambasade, a za građane Srpske koji su izašli na ove izbore kandidat SNSD-a Milorad Dodik je predsjednik u naredne četiri godine.


bottom of page