top of page

Iz Konjica Milada zalutala u banjalučku Skupštinu grada

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Draška Stanivukovića danas se umjesto njega pojavila na 10. vanrednoj sjednici Skupštini Grada što je izazvalo burne reakcije od strane odbornika u sali.



Na pitanje odbornika Socijalističke partije Dragana Banjca kako je moguće da umjesto predlagača, u ovom slučaju gradonačelnika na sjednici prisustvuju njegovi savjetnici došlo je do rasprave.


Ovo je očigledno bio jedini način da nesuđena zamjenica gradonačelnika prisustvuje sjednici skupštine, iako je pri tom svjesno prekršila zakone koji se odnose na funkcionisanje sjednica u Skupštini Grada.


Nakon rasprave Šukalova je napustila sjednicu te se nakon kratkotrajne pauze nije ni vratila. Nesretnu Miladu gradonačelnik Stanivuković je po ko zna koji put poslao u skupštinsku salu gdje joj zakonski nije mjesto.


Odbornici u Skupštini Grada ostali su istrajni te su danas po treći put Šukalovoj pokazali vrata. Podsjećamo, dva puta je Stanivuković svoju savjetnicu, i nekadašnju partijsku kolegicu Harisa Silajdžića predložio za svog zamjenika, a što su odbornici većinom odbili. Danas su joj i zvanično pokazali da joj nije mjesto među odbornicima grada Banjaluka.


Podsjećamo, ovo nije prvi put da Stanivuković krši poslovnik o radu s obzirom da je umjesto njega na sjednicama prisustvovao i gradski menadžer Bojan Kresojević.



bottom of page