top of page

Ivan Begić vozi auto albanske narko mafije?!


Na Tviteru su osvanule fotografije nekadašnjeg odbornika PDP-a Ivana Begića u luksuznom automobilu, Mercedes S klasa. Kako je u objavi navedeno Begić je skupocjenu igračku kupio od članova klana Bashkima Osmanija, Albanca koji posjeduje hrvatske papire, a koji je nedavno uhapšen u velikoj akciji Evropola kojom je razbijena mreža za trgovinu kokainom. Mercedes koji trenutno Begić vozi, polovan u najboljem slučaju košta 180.000 evra.



Mediji su pisali da se Bashkim Osmani sa trojicom braće bavi dilovanjem droge i preprodajom oružja, a s druge strane Osmani je tvrdio kako je ogromno bogatstvo stekao ulaganjem u nekretnine u Hamburgu, a kasnije u Španiji. Porodica Osmani, koju pored Bashkima čine i njegova braća, Quazim, Burim i Bekim se smatra jednom od najbogatijih albanskim porodica u Njemačkoj. Bashkimu, koji se pravda kako se već trideset godina bavi legalnim poslovima su lisice na ruke stavili hrvatski policajci na zahtjev španske policije koji su putem Eurojusta u nekoliko evropskih zemalja pokrenuli veliku akciju Sky Ecc, u kojoj je samo u Briselu uhapšeno 30 osoba, zaplijenjeno 1,2 milijuna evra kao i droga.



Podsjećamo, Begić je jednom prilikom izjavio kako u imovinskom kartonu ima imovinu od ukupno 1.000 KM (automobil), kao i da nema baš nikakvih prihoda. Ipak, navodi da ima kredit od 10.000 KM. S obzirom da je Begić vratio odbornički mandat, nije zaposlen, prodao je portal i ima kredit. Gostujući na Alternativnoj televiziji, Begić je istakao kako je vlasnik firme „Macro Media Holding“ od 2018. godine, ali da trenutno nije u mogućnosti da plati mjesečnu ratu za telefon, kao i da kasni sa ratama za kredit.



Ukoliko je Begić bio spreman ući u posao sa osobama čija imena se nalaze na potjernicama u više zemalja, postavlja se pitanje koliko je daleko Begić spreman otići kako bi dobio šta želi, a to je u ovom slučaju fotelja.


bottom of page