top of page

I na mjesec ako treba, samo da oni budu pobjednici izbora

I na mjesec ako treba, kažu, samo da oni budu pobjednici izbora. Od te misije opozicionari u Republici Srpskoj ne odustaju. Većinsku volju birača nazivaju lakrdijom. Ne priznaju kontrolno brojanje glasova, koje su sami tražili. Ne priznaju ga zato što je i po njemu, Milorad Dodik novi predsjednik Republike Srpske.



"Ovo sada kako god donijeli odluku Apelaciono vijeće i kako god taj proces završio ne može biti ujeo vuk magarca i nikome ništa. Taj film nećete gledati. Dakle, ovo neće stati", kaže poraženi kandidat PDP-a Jelena Trivić.


Jelena Trivić je u svojoj glavi predsjednik Republike Srpske. U PDP-u su pobjedu proglasili na nešto više od 30 odsto prebrojanih glasova, a čak su se i u CIK-u zapitali kako je to moguće jer su pobjedu proglasili kad su se glasovi za predsjednika tek krenuli brojati. I dalje ubijeđeni da su pobjednici, pitanja postavljaju i odgovaraju na njih.


"Da li je tačno, a tačno je. Da odmah znate. Da li je tačno, a tačno je? Da li je tačno, a tačno je odmah da vam ja kažem? Da je od 62 vreće neiskorištene sa glasačkim listićima koji nisu dostavljeni u CIK. A 28 vreća nikako nije došlo", priča predsjednik PDP-a Branislav Borenović.


O izbornim rezultatima ćute SDS-ovci. Šta će ta stranka nakon izbornog potopa Mirka Šarovića, znaće se uskoro.


"Biće zakazana sjednica glavnog odbora i govoriće se o rezultatima na glavnom odboru. Biće izvještaj po svakoj izbornoj jedinici. I naravno da će se raspravljati o tome", kaže potpredsjednik SDS-a Milan Radović.


Opozicionari su najavljivali protest ispred CIK-a i OHR-a. U Sarajevu ipak neće dizati tenzije. To će nastaviti u Banjaluci, ovaj put ispred RTRS-a.

bottom of page