top of page

Gradska uprava preko džepa građana: “Opravdano smo ljuti kad nam se laže u oči”

Iako na prvi pogled ne tako važno pitanje, imena ulica su veoma bitna. Mnoge građane imena ulica vežu za neki bitan lijep trenutak u njihovom životu. Kada je riječ o banjalučkim ulicama građanima je od strane Gradske uprave obećano da će imati priliku da daju prijedloge za nazive ulica u njihovom naseljenom mjestu. Međutim i ovaj put su građanima zamazali oči. Nedavno su izmijenili nazive ulica u MZ Lazarevo 1, Ada i Lauš, a upit oko saglasnosti nisu poslali Savjetima MZ. Građani i ovaj put revoltirani.



Umjesto da se i oni pitaju, da se i njihova inicijativa uzme u razmatranje kao što je i obećano, Gradska uprava ih ne uvažava.


Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove Boriša Mandić nedavno je rekao da će stanovnici imati priliku da aktivno učestvuju u dodjeli naziva ulica i daju prijedloge za nazive ulica u njihovom naseljenom mjestu, a sve u saradnji sa savjetima svojih mjesnih zajednica i Gradskom upravom.


“Činimo život kvalitetnijim svim građanima naše lokalne zajednice i kroz naše aktivnosti u narednom periodu planiramo doći do svake kuće i svakog stanovnika našeg grada”, rekao je Mandić.


Igor Vidović, član Savjeta Mjesne zajednice Lazarevo, kaže da građani nisu obavješteni niti su učestvovali u glasanju o promjeni imena ulice. Novi naziv ulice saznaju iz Službenog glasnika.


“Zamislite nekoga ko ima na pomenutim adresama objekat, firmu, koliki su to troškovi izmjene podataka/dokumenata a ne pitate nikoga ko tu živi a pogotovo SMZ koji predstavlja te građane i još se hvalite u izjavi kako ih uvažavate. Odgovori se tek na 10% dopisa koji Savjet pošalje i opravdano smo ljuti kad nam se laže u oči kao sad. Imate apsurd da se dopis pojedinaca prije rješava nego dopis SMZ jer je vjerovatno kampanja pa su im ti građani interesantniji i potencijalniji od nas deklarisanih sa izbora. Zadnja dešavanja tzv. sive eminencije GU Nebojše Drinića, koji kao obilazi tzv. građane BL a u stvari članove PDP-a, kako se interesuje za njihove probleme i rješava ih a istovremeno ne zna ni gdje je bio jer ul. Milana Rakića nije u Lazarevu (zadnji primjer) već u Docu a ona u kojoj je bio je Milana Cvijetića”, rekao je Igor Vidović za naš portal.


Vidović kaže da će se uskoro obratiti Komisiji za propise i provođenje Etičkog kodeksa Skupštine grada Banjaluka.


Kako nezvanično saznajemo, predsjednici MZ su održali danas sastanak sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem gdje su izrazili svoje nezadovoljstvo što im iz Gradske uprave ne odgovaraju na dopise. Na 90 % dopisa građani nisu dobili povratnu informaciju.

bottom of page