top of page

Gradonačelnik izbjegava odgovornost za pojavljivanje neovlaštenih zamjenika na sjednicama

Gradonačelnikov izostanak i pojavljivanje Milade Šukalo na prethodnoj vanrednoj sjednici privukli su pažnju novinara i odbornika Skupštine grada. Iako je jasno utvrđeno da Šukalova nije zvanični predlagač i da nema pravo prisustva, gradonačelnik Draško Stanivuković nije pružio konkretan odgovor na ova pitanja.



Na sjednici, odbornik Dragan Banjac tražio je tumačenje poslovnika kako bi se utvrdilo da Šukalova nema pravo prisustva. Ovo dodatno naglašava da gradonačelnikova zamjena nije u skladu s procedurama i pravilima koje je Skupština grada usvojila. Očekivalo se da gradonačelnik Stanivuković pruži objašnjenje ili ispravku u vezi s ovom situacijom, ali umjesto toga, njegov odgovor bio je neubjedljiv.


Stanivuković je naveo da se u vrijeme održavanja sjednice nalazio u manastiru Gomionica, što je očigledno nedovoljno uvjerljivo objašnjenje. Ova izjava samo produbljuje sumnje i izaziva negativne reakcije jer sugeriše da gradonačelnik nije bio dostupan ili zainteresovan za važna gradska pitanja.


Ova situacija nije prvi put da se gradonačelnik oglašava o poslovnik i stavlja potrebe građana u drugi plan. Podsjećamo da je ranije već viđeno kršenje poslovnika kada se umjesto gradonačelnika na sjednicama pojavljivao gradski menadžer Bojan Kresojević.


Ovakva praksa protivna je pravilima i umanjuje povjerenje građana u rukovodstvo Grada.


bottom of page