top of page

Građani izabrali! Sastanak Dodika i Putina nagovijestio rezultate izbora?


Nakon što je održan dugo očekivani sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina, društvene mreže su preplavljene reakcijama građana Srpske, ali i regiona.Mnogobrojne reakcije su pokazale jasan stav građana ne samo o sastanku lidera Rusije i SNSD-ovog kandidata za predsjednika Srpske već su pomenuti sastanak doveli u vezu sa opozcijom i njihovim funkcionerima sa kojima se sastaju.


Trn u oku zvaničnika Srpske, ali i njenih građana je Kristijan Šmit koga je prvo gradonačelnik Draško Stanivuković ugostio, a zatim i PDP-ov kandidat za predsjednika Srpske Jelena Trivić. Javnost je oštro osudila ovaj potez opozicije, ali radost zbog Dodikovog i Putinovog sastanka takođe nije krila.


Korisnici društvenih mreža su istakli da 2. oktobra imaju dvije opcije aludirajući na strane agentrue sa kojima „šuruje“ opozicija ili bratsku Rusiju sa kojom godinama sarađuje lider SNSD-a Milorad Dodik.


Stav građana je više nego jasan. Strane agenture, koje srpski narod i njegovo rukovodstvo nazivaju genocidnim, nisu prijatelji kao ni oni koji ga ugošćavaju u Republici Srpskoj. I dok se opozicija nada uspjehu na izborima, riječi građana ne zvuče po njih optimistično.


bottom of page