top of page

Gosta na svadbi nožem ubo u oko: Miletić ide u pritvor, ako se dokaže da je mogao putovati

Anđelo Miletić, jedan od optuženih za učešće u krvavom sukobu na svadbi kada je nožem u oko uboden vojnik Oružanih snaga BiH Siniša Blagojević, ponovo se nije pojavio na zakazanom suđenju jer se nalazi na liječenju u Srbiji.



Ukoliko se ispostavi da je, iako se liječi bio sposoban da putuje, Anđelu će biti određen pritvor i sud će za njim raspisati potjernicu.


To je u Okružnom sudu u Banjaluci rekao predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić nakon što je Miletićev advokat Dragan Stupar sudu dostavio kopiju nalaza o Miletićevom liječenju.


Optužnicom, za napad na Blagojevića optuženi su Aleksandar Miletić, kojem se na teret stavlja pokušaj ubistva, dok se njegov brat Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić terete za premlaćivanje vojnika nakon ranjavanja, piše UNA.


“Ovo je već četvrti nalaz ljekara o liječenju optuženog u Kliničkom centru Srbije, a sve su potpisali različiti ljekari. Nalazi su svi u kopiji i sud će tražiti originale kao i mišljenje može li on da se kreće i putuje. Ako dobijemo mišljenje da on može putovati biće mu određen pritvor i raspisana potjernica”, rekao je Jukić.


Tužilac Tatjana Ninković predložila je da se od Granične policije BiH zatraži da li je Anđelo u međuvremenu dolazio u BiH i prelazio granicu, što je sud prihvatio.


Prema dostavljenom nalazu Anđelo je nesposoban za rad i ima nesposobnost lijevog koljena, te se kreće uz pomoć štaka.


Prema optužnici napad se dogodio 24. jula 2021. godine tokom svadbenog veselja u restoranu u Motikama kod Banjaluke. U optužnici se navodi da je Aleksandar Miletić bez povoda i razloga verbalno napao Blagojevića kome je prijetio riječima: “Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklaću te“.


“Nakon toga je naglo ustao od stola i držeći u ruci nož od escajga krenuo je kao stolu za kojim je sjedio Blagojević, u čemu su ga spriječili drugi gosti. Međutim, Miletić je ponovo ustao i došao do Blagojevića i nožem ga ubo u desnu oko, svjestan da takom radnjom može prouzrokovati smrtonosne povrede”, navodi se u optužnici.


Dodaje se da je usljed uboda nožem Blagojević zadobio prelom zida očne duplje “sa trajnom i znatnom posljedicom gubitka funkcije oka”.


Svjedoci odbrane nisu vidjeli nož, krvavu tuču “zakuvali” podrugljivi pogledi


Nakon uboda Blagojević je pao na pod. Dok je ležao, kako se navodi u optužnici, prišli su mu optuženi Anđelo i Arambašić, te zajedno sa Aleksandrom zadali mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu.


“Nanijeli su mu teške povrede u vidu nagnječenja mozga sa krvarenjem u lobanjskom prostoru”, dodaje se u optužnici.

bottom of page