top of page

Draško Stanivuković - ,,siromašno dijete, bogatih roditelja''



Regionalna politička ,,zvijezda'', gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, bogataški sin kojeg su na prvi pogled zavoljeli građani. Pretjerano isfavorizovan, pokazao se u pravom svjetlu već za dvije godine obavljanja funkcije za koju je izabran.


Mladalački bunt, podstaknut porodičnim bogatstvom naveo ga je na organizovanje protestnih šetnji. Protestovao je i u regionu, odakle je bio deportovan, zbog svog ekscentričnog ponašanja. Opstruisao je sve moguće projekte i investicije pokrenute u svrhu poboljšanja socio-ekonomske klime, nudeći ,,bolja'' idejna rješenja, koja su se pokazala neizvodiva.


Učestvovanjem na protestima i mitinzima prikupljao je poene naroda svih nacionalnosti. Zadobivši povjerenje i hrvatske i bošnjačke nacionalnosti, skrivao je srpske zastave i pravoslavne ikone u Gradskoj upravi. Time je dodatno isprovocirao javnost. Pokazao je tendenciju ka ostvarivanju isključivo ličnih interesa i bolesnih ambicija.


Gradonačelnik je sklon histeričnim i paranoičnim ispadima. Svojevremeno je u Narodnoj skupštini provocirao ministre i ostale poslanike svojim materijalom, koji je agresivno bacao i cijepao. Evidentni su i ispadi prema kolegama iz PDP-a, čije je liste pocijepao i prijetio napuštanjem. Smatra da se protiv njega vode montirani politički procesi. Jedan od primjera je i izjava da se namjerno otvaraju hidranti za ispuštanje vode, da bi se narušio njegov kredibilitet.


Odrastanjem u bogatoj sredini i izobilju, ima problem sa sticanjem nezavisnosti. Roditelji imajući moć, učili su ga ucjenama i manipulacijama, što je Draško besprijekorno usvojio i primjenjuje na sopstvenom narodu. Njegov šablon djelovanja je ucjena obećanjima, zalaganje za poštenje, pravdu i moralne vrijednosti, što koristi kao sredstvo za masovno manipulisanje.


,,Siromašno dijete'' bogatih roditelja ručka kod bake, živi kod mame i tate, a fakultet je zanemario. Sve su ovo informacije dobijene od užih članova porodice. Kako navode, obećava da će se oženiti do kraja mandata. Međutim, idalje nismo sigurni kako planira da realizuje ovu namjeru, s obzirom da žene agresivno nasrću na njega. Svojim provokativnim ponašanjem, ne izaziva samo žene, već i muškarce.


Stanivukovićevo ponašanje je na nivou djeteta, željnog pažnje, koju ubire kroz provokacije. Mamin i tatin sin je glavni akter svakodnevnih dešavanja, jer samo tako zadovoljava svoj egoizam. Izraženo samoljublje i uzdizanje sebe mu ne daje prostora ni vremena da se pozabavi mnogobrojnim pritužbama građana koje svakodnevno stižu na račun (ne)rada Gradske uprave.





Recent Posts

See All
bottom of page