Dodik: Trpili smo 25 godina


Istorijski gledano, ovo bi moglo da bude dobro za Srbe ako budemo odlučni da napravimo svoju državu. Ne možemo da prihvatimo da muslimani iz Sarajeva dolaze i progone nas ako nešto kažemo, jasan je Milorad Dodik."Većina oko SNSD-a i sam SNSD neće odlučivati na nivou BiH ni na jednom mjestu. Ovo se ovako ne može prihvatiti. Predlažem da se zabrani djelovanje Suda BiH, Tužilaštva, SIPA-e, svega onog što je izvan Dejtonskog sporazuma. Tražimo izvorni Dejton, ovo je naša posljednja ponuda", rekao je Dodik i pozvao sve koji rade na odgovornim poslovima da se okupimo i zajednički djelujemo.


"Pozvaćemo sve sudije i tužioce da napuste sve institutcije. Oni koji su časni Srbi sigurno će nakon sjednice NSRS i vratiti se u Republiku Srpsku da je zajedno branimo. Ovdje je ključna volja naroda. Ako prihvatimo da se na ovaj način ućutkavaju Srbi i Republika Srpska, onda prihvatamo da nemamo istoriju, budućnost, da nemamo pravo na riječ i stav, da smo beznačajna cjelina koja sluša strance. Ovo se ne može prihvatiti", poručio je Dodik.


"Bojim se Boga i da ne razočaram narod. Hvala im što su nas probudili. Ipak smo pomislili da nisu toliki kreteni, Incko i ostali..."


Dodik kaže da je Republika Srpska pretrpila mnogo toga. Bošnjaci su samo pojačavali svoje zahtjeve prema Srbima i Hrvatima.


"NSRS je dosta racionalna. Pokušaćemo da nađemo konsenzus sa svima. Ali postoji crvena linija koju mi iz SNSD-a nećemo da pređemo. Ovo je za mene neprihvatljivo. Ako su spremni da budu s nama, ja sam spreman da prihvatim sve njihove (opozicija prim. aut.) inicijative, pa do toga da proglasimo samostalnost već iduće sedmice, pa šta bude", rekao je Dodik.


Poruka Dodika je da ovdje nemamo šta više da čekamo.