top of page

Dodik: Sudskom odlukom potvrđeni svi argumenti SNSD-a

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da su sudskom odlukom potvrđeni svi argumenti SNSD-a u vezi sa spornim listićem za glasanje za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, nakon čega CIK mora da dodijeli četiri mandata ovoj političkoj stranci.


foto: ATV


"Nakon što smo zaprimili odluku Suda BiH, jasno je da je sve što smo rekli o CIK-u i njihovoj odluci potvrđeno i sudskom odlukom. Odlukom su uvaženi svi argumenti SNSD-a", naveo je Dodik na Tviteru gdje je objavio odluku Suda BiH.


Nakon ove odluke Suda, Dodik je istakao da CIK mora da utvrdi rezultate prema izvještaju Komisije Narodne skupštine Republike Srpske i dodijeli četiri mandata SNSD-u.Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su na posebnoj sjednici 1. decembra odlučili da će delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda biti SNSD-ovi Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, te SDS-ov Želimir Nešković.

Svi poslanici su glasali, odnosno njih 83. Bila su 82 važeća i jedan nevažeći listić.


Na jednom listiću koji je poništen, umjesto u predviđeni kvadratić kraj naziva PDP-a kao stranke, bio je prekrižen naziv te partije.


CIK BiH priznao je taj sporni 12. glas za PDP-ovog delegata Nenada Vukovića.


Potom je SNSD 7. decembra predao Apelacionom vijeću Suda BiH žalbu na odluku CIK-a, a Apelaciono vijeće usvojilo je žalbu SNSD-a i ukinulo odluku CIK-a BiH kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda Parlamentrane skupštine BiH proglašen važećim. CIK-u su žalbe vraćene na ponovno odlučivanje.

댓글


bottom of page