top of page

Dodik se sastao sa Šapićem: "Dolazak u Srpsku i Banjaluku kao da dolazim u svoju kuću"

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, sastao se danas u Banjaluci sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, koji boravi u posjeti Banjaluci.



Dodik je rekao da je počastvovan dolaskom Šapića, velikog prijatelja Banjaluke i Republike Srpske. Razgovarali su o saradnji, koja je, kaže Dodik, u najboljem razvoju posljednjih godina.


„Mi Beograd doživljavamo svojim gradom, radujemo se napretku pod vodstvom gospodina Šapića, vidimo napredak koji je očigledan. Ponosni smo na snagu koju Beograd i Srbija kao država pokazuju. Drago mi je zbog bratskog odnosa Beograda i Banjaluke i to treba da se nastavi“, rekao je Dodik i dodao da i Banjaluka, kao i Beograd, sve više napreduju.


Dodik je poželio Šapiću ugodan boravak u Banjaluci uz želju da ga ponovo vidimo u Banjaluci i Srpskoj.


Gradonačelnik Beograda je rekao da je za njega dolazak u Republiku Srpsku i Banjaluku kao da dolazi u svoju kuću.


„Ta neka čudna veza sa srpskim narodom koji živi ovdje je ostala do danas. Dolazim povodom Dana grada, ali nikada nisam bio ovdje a da nisam iskoristio priliku da se predsjedniku Dodiku javim i da ga pozdravim, prije svega kao svog prijatelja, ali i nekoga ko je učinio puno za posljednjih 20 godina za srpski narod na ovim prostorima“, rekao je Šapić, ističući značaj Beograda za srpski narod, ali za sve ostale ljude.


On je zahvalio Dodiku na razgovoru i dodao da će Banjaluka biti pozvana da učestvuje na manifestaciji „Beogradski dani porodice“, 13. i 14. maja.


„Kad god budem imao priliku, doći ću ovdje i biću spreman na svaku vrstu pomoći, zato što Drina i granice su formalne stvari, srpski narod mora da se drži“, izjavio je Šapić.



bottom of page