Dodik: Nikakvu korist od BiH nemamo


Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik govoreći o očekivanjima, mjesec dana pred raspisivanje Opštih izbora u BiH, uzimajući u obzir da nema dogovora u Federaciji BiH i da još nije usvojen budžet BiH za ovu godinu, rekao je da je Srpskoj izborni proces otet kao i mnoge druge stvari.

"Republika Srpska će dobiti demokratsku varijantu, možda i uz varijantu da sami organizujemo izbore za sebe. Ona je subjekt izbornog procesa. Nema ničega što se bira na prostoru čitave BiH, tamo se samo sastaju Savjet ministara, pa i Predsjedništvo BiH. I to govori da je intencija onih koji su stvarali BiH bila da subjektivitet u pogledu izbora pripada entitetima”, naglasio je Dodik.


On je dodao da, ukoliko bude problema po pitanju izbora, Republika Srpska će možda sama organizovati svoj izborni proces.


“Mi samo imamo štetu od BiH, nemamo nikakvu korist. Mi smo samo zaustavljeni u svom razvoju. Ovaj narod mora da zna da bi se ovdje mnoge stvari bolje rješavale da nismo u BiH i da Srpska ima potencijal za to. Čitam ovih dana navode kako je Dodik kriv što u Federaciji nema dogovora. Da sam ja pristao ili predsjednica Srpske, koji smo učestvovali u tome da se član Predsjedništva bira u Parlamentu BiH što je antidejtonski i antiustavno, onda ne bi bilo ove krize ”, rekao je Dodik.


Kategoričan je Dodik koji je istakao kako nema te vrste dogovora i nikada je neće biti na stolu.