top of page

Dodik: Ne prestaju pritisci na Srpsku

Pritisak Zapada ne prestaje, ali Republika Srpska će nastaviti da vodi svoju politiku, poručio je Milorad Dodik, Pokušavaju na raznim sastancima da izazovu sumnju na našu jasnu pobjedu i da ovdje nešto organizuju.Međutim, kaže Dodik, narod je donio odluku u situaciji kada je sve bilo protiv nas, međunarodni faktor, opozicija, muslimani iz Federacije BiH, njihovi mediji.


,,Na jedno sedam dana prije u Americi je održan jedan sastanak na kome je bio Eskobar i neki drugi. Eskobar je rekao da očekuje da će problemi oko glasanja, po njima, biti u Doboju i Zvorniku i Prijedoru. Tako da opozicija sad iste te , evo mogu donijeti zapisnik , mogu donijeti stengoram tih razgovora", kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.


Svijet mora da ima jasne pravne odredbe na kojima funkcioniše, a ne da to budu pravila koja neko nameće, kao što nameću Amerikanci, kaže Dodik. Nametanja Zapada dovela su do političke destabilizacije u svijetu i Evropi, posebno u BiH, kaže Vitomir Popović, Vrijeme je, kaže Popović, da prestanu uplitanja tzv. međunarodne zajednice u odnose u BiH, prije svega u Republici Srpskoj.


,,Tutori, koji su često predstavljani u praznim glavama tzv. predstavnici međuanrodne zajedncie nisu potrebni i da mi sami možemo da odlučujemo o svojoj sudbini. Mi smo mali ali u slučaju da se ne uklapamo u sve ono što misle mentori koji su ovdje dugo, dugo godina pristuni onda to ima za cilj ili da nas disciplinuje ili da nas ukine sa postojanja političke ili bilo kakave druge scene", kaže Vitomir Popović, pravnik.


Koliko i dalje miješanja ima najbolje dokazuje potez Kristijana Šmita, koji je odlučio da u izbornoj noći mijenja zakone. Ali i to što su se opozicionari dan nakon izbora sastali sa zamjneikom britanskog ambasadora.

bottom of page