top of page

Dodik: Ideologija nacizma nas podsjeća da još u svijetu ima onih koji zagovaraju nešto slično

Na održavanju Memorijalne akademije povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u Jevrejskom kulturnom centru "Arie Livne", predsjednik Republike Milorad Dodik poručio je da je važno ovakvo okupljanje kako bi se evocirale uspomene na strašne zločine koji su obilježili civilizaciju.


foto: ATV


"Dani sjećanja na holokaust je nešto što danas poprima značajan obim imajući u vidu da mnoge snage koje su bile na strani zločina apsolutno danas pokušavaju da nametnu neke druge vrijednosti. Veoma je važno da se okupimo i ovdje u okviru Jeverejskog centra evociramo uspomene na strašne zločine koji su obilježili civilizaciju", kaže Dodik.


On poručuje da stradanje Jevreja istorija ne pamti, a i Srba koji su po istoj matrici stradali u Jugoslaviji i u fašističkoj Njemačkoj.


"Ideologija nacizma je bila upravo ta da se zbog pripadništva oni ubiju, da se čitav narod satre. U svakom slučaju, morbitna i strašna ideja. Podsjeća nas da još u svijetu ima koji zagovaraju nešto slično. Oni koji su bili na strani tog zločina ili njihovi potomci danas pokušavaju da pišu drugu istoriju o tome na način na koji njima odgovara. Dobro je da Jevrejski centar organizuje ovako nešto". rekao je Dodik.

bottom of page