top of page

Davor Dragičević: Odbio sam prijedlog Draška Stanivukovića i Jelene Trivić da donesemo plinske boce

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, konačno je do detalja pojasnio šta se dešavalo u noći 25.12.2018. godine kada su pokušali da uđu u zgradu RTRS-a i faktički izvše državni udar. Za inforadar.ba kaže da je bio plan da se donesu plinske boce i unesu u zgradu RTRS-a ili SKupštine i da je to predlagano u kući Draška Stanivukovića. Prenosimo dio njegovog intervijua inforadaru.ba:


Iako dio javnosti nisu bile jasne Dragičevićeve kritike pojedinih političara iz redova opozicije , u razgovoru za Inforadar po prvi put javno iznosi da su ga neki opozicionari navodili da tokom protestne šetnje ka RTRS-u uđe u zgradu javnog servisa, gdje su ga, kako kaže, čekali specijalci, inspektori MUP-a RS i hapšenje za državni udar.


Davor Dragičević je odbio da uđe u zgradu RTRS-a , ali optužnicu za državni udar nije izbjegao, za razliku od opozicionara koji su ga nagovarali da uđe.


Ekskluzivno za Inforadar Dragičević otkriva šta je prethodilo tome na sastanku održanom dan ili dva prije protesta ka RTRS-u.


„Na sastanku na kojem je sam prisustvovao s članovima grupe Pravda za Davida (PzD) kod Draška Stanivukovića u kući, a gdje je bila prisutna i Jelena Trivić, Draško i Jelena su spominjali neke plinske boce, da se i to ponese ispred RTRS-a ili Narodne skupštine Republike Srpske. Međutim, ja i članovi grupe PzD smo to decidno odbili. Kao što sam rekao i taj dan kad smo krenuli u protestnu šetnju – ja i članovi PzD nismo ovdje da rušimo ikakve institucije. Onaj ko hoće neka to radi. Jedino što sam tražio na tom sastanku – i taj zahtjev mi je udovoljen – da oni obezbjede binu i razglas. Poslije toga sam skup sa Željkom Dabićem napustio taj sastanak, a ostali članovi grupe PzD i ovi koji su bili sa Draškom su ostali u kući. Nije mi jasno zašto se i dalje protiv mene vodi istraga za državni udar, da bih volio pitati Okružno tužilaštvo u Banjaluci'', kaže Dragičević.


Mnogo ljudi vam je zamjerilo što ste uopšte napustili Banjaluku. Smatrali su da se neko kome desila takva tragedija treba da ostane i da se bori. Kako biste odgovorili na te kritike?


DRAGIČEVIĆ: … Ovo što su oni pokušali, a posebno Draško Stanivuković i Jelena Trivić, pokušali su da insceniraju moj ulazak u zgradu RTRS-a.


U zgradi RSTRS-a, prema saznanjima koja sam dobio iz MUP-a RS od advokata svog, u tom trenutku dole je bila specijala u podrumu, a gore su bili inspektori sa nalogom za hapšenje i to bi bio čisti državni udar i tu me ne bi spasio ni advokat Ifet Feraget.


Kada to nisu uspjeli, Draško Stanivuković je otišao u svoju kuću.


Nije mi uspjelo da me takoreći namami u zgradu RTRS-a.


Pokazivao mi je glavom da uđem.


Zašto on i Jelena Trivić nisu ušli? Glavni ideolog te akcije bio je Adam Šukalo…


Rekao je između ostalog Davor Dragičević za https://inforadar.ba/

bottom of page