top of page

Dan džamija u Banjaluci: Visoki zvaničnici Turske dolaze na poziv Milade Šukalo 7. maja

Kako je naš portal već upozoravao građane Banjaluke, Milada Šukalo, saradnica gradonačelnika Draška Stanivukovića, postala je centralna figura u donošenju odluka. Prema našim saznanjima, ona priprema svečanu akademiju zakazanu za 7. maj kojom će zajedno sa glavnim imamom Islamske zajednice u Banjaluci obilježiti Dan džamija, te otvoriti vrata obnovljene banjalučke Arnaudije. Tim povodom, Šukalo je poslala pozivnice mnogim zvaničnicima Turske, uključujući i predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana. Prema informacijama koje smo dobili Stanivuković je preusmjerio milion KM iz gradskog budžeta za obnovu ove džamije.



Pripreme povodom Akademije Dana džamija u Banjaluci, kako nam je otkrio izvor, traju već nekoliko mjeseci, a Milada Šukalo se potrudila da po gradu obilježi natpise na turskom jeziku. Nedavno je na stanici za iznajmljivanje bicikala postavila natpise na turskom, omogućavajući gostima iz Turske besplatnu vožnju električnim biciklima. Dok za naše građane, vožnja košta 18 KM za sat vremena.


Povodom akademije, u medijima se oglasio i Muamer Okanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka, koji je potvrdio otvaranje nove džamije.


“Svi građani Banjaluke s nestrpljenjem su iščekivali dan otvaranja”, rekao je Muamer, dodajući da je posvećena pažnja autentičnoj obnovi džamije.


Prema tvrdnjama našeg izvora, novac za obnovu džamije je potekao iz budžeta grada, čiji je donator bio gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković. Ukupna suma donacije premašuje milion KM.

 

“Stanivuković je i ovaj put poslušao Miladu Šukalo, koja sada želi u Banjaluci da širi turski uticaj. Mnogo se ona okuražila”, rekao je naš izvor.

 

Tako će već drugog dana Đurđevdana, Stanivuković i Milada Šukalo ugostiti visoke zvaničnike iz Republike Turske, gdje će svi zajedno obilježiti Dan Džamija u glavnom gradu Republike Srpske i otvoriti vrata obnovljene banjalučke Arnaudija džamije.

bottom of page