top of page

Da li opoziciju razbijaju izdajnici ili lične sujete?

Dok je na početku za izborni poraz krivila vlast u Srpskoj, potpredsjednik PDP-a, Jelena Trivić je na svoj spisak “osumnjičenih” stavila i dojučerašnjeg „saborca“ Draška Stanivukovića, za kojeg tvrdi da je radio protiv nje.



Trivićka nije jedina koja se okrenula protiv Stanivukovića i iznijela niz uvreda i teških riječi na njegov račun. Stanivukovića je nešto ranije javno prozvao i njegov drugi dojučerašnji saborac Nebojša Vukanović, koji ga je, takođe, optužio za izdaju.


Sve je kulminiralo od momenta kada je Stanivuković, sa Miloradom Dodikom ozvaničio početak izgradnje mosta u Banjaluci.


“Zašto pravi kompromis oko rebalansa gradskog budžeta, mijenja regulacioni plan, zašto ne sruši dva sprata zgrade u centru grada za koja tvrdi da su bespravno izgrađena” – pitanja su koja je tada Vukanović uputio Stanivukoviću.


Na sva ta pitanja, prvi čovjek grada je odgovorio da je saradnja sa vlastima dio protokola i da se podrazumijeva da za neke poteze nema nadležnosti a da gradi može bilo ko ko ispunjava uslove.


Iz svega zaključujemo da je “zlatni trobojac” kako su ih ranije nazivali u javnosti, u potpunosti razbijen i ono što je sigurno jeste da slijedi novo cijepanje opozicije.


Postavlja se pitanje da li će ovako oslabljenoj i razjedinjenoj opoziciji biti dovoljne dvije godine da se organizuje i spremi za dolazeće lokalne izbore.



bottom of page