top of page

Crnadak išao u Švajcarsku kako bi pomagao Naseru Oriću

Kada je Srbija tražila Orićevo izručenje, Igor Crnadak tadašnji ministar spoljnih poslova BiH, otišao je u Švajcarsku kako bi bio od pomoći Naseru Oriću - zločincu nad Srbima.



Crnadak je tada otišao da vidi kako se Orić osjeća te da mu se nekako pomogne konzularnom zaštitom. Ovo je okarakterisano kao izdaja od strane Srpskog naroda.


Crnadak je tada upitan od strane novinara da li je Bošnjacima u BiH od pomirenja bitniji bivši komandant takozvane Armije BiH u Srebrenici Naser Orić. Crnadak je izbjegao konkretan odgovor, zanemarujući Orićeva zlodjela prema Srbima i indirektno je zauzeo stranu Bošnjaka pružajući podršku pomenutom ratnom zločincu, čemu ide u prilog i njegova posjeta Švajcarskoj.


Političari Partije demogratskog progresa generalno vode neutralnu politiku po pitanju genocida nad Srbima u vrijeme proteklog rata. Upitani da bilo šta kažu na tu temu, opozicionari se pozivaju na regionalni mir i zajedničku borbu protiv nezaposlenosti i težnji ka boljem životu ljudi. Ovim floskulama nastoje da prikriju svoje istinske stavove?





bottom of page