top of page

CIK dodijelio zamjenske mandate za Narodnu skupštinu

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je prihvatila izjavu o odbijanju mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiše Petrovića i Draška Stanivukovića, te umjesto njih mandate dodijelila Đorđu Milićeviću i Tanji Vukomanović.Na sjednici CIK-a prihvaćene su i ostavke odbornika u skupštinama gradova Banjaluka, Bijeljina, Istočno Sarajevo i Gradiška, te skupštinama opština Prnjavor, Novi Grad, Srebrenica i Sokolac.


Ostavke u Skupštini grada Banjaluka zbog dobijanja mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeli su Mladen Ilić, Milan Milaković i Velibor Stanić, a umjesto njih u gradsku Skupštinu izabrani su Stanislav Palija, Dragan Strika i Nikola Vukčević.


Ostavke su podnijeli i Čedomir Stojanović na funkciju odbornika u Skupštini grada Bijeljina, a na njegovo mjesto imenovan je Žika Savić, kao i Radislav Dončić na funkciju odbornika u Skupštini grada Gradiška, a umjesto njega imenovan je Dragomir Radonjić.


Strahinja Bašević podnio je ostavku u Skupštini grada Istočno Sarajevo, a umjesto njega mandat je dodijeljen Milanu Joloviću. Bašević je podnio ostavku i na mandat u Skupštini opštine Sokolac i na ovoj funkciji zamijeniće ga Snežana Kojić.


Novi potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković podnio je ostavku na mandat u Skupštini opštine Srebrenica, a na njegovo mjesto izabran je Mirnes Zahirović.


Osim toga CIK je ovjerio kandidatske liste koje je Skupština Tuzlanskog kantona dostavila za izbor delegata u Dom naroda Federacije BiH (FBiH).


Članovi CIK-a donijeli su i zaključak o utvrđivanju tehničkog prečišćenog teksta Izbornog zakona BiH koji će biti objavljen na sajtu ove institucije, ali će biti samo za internu upotrebu.


CIK je prihvatio i zahtjeve PDP-a i SDP-a za plaćanje izrečenih novčanih kazni na rate.


Prema ovom zaključku, PDP će kazne od 4.000 i 3.000 KM plaćati u deset jednakih mjesečnih rata od 1. novembra, a na isti način SDP treba da uplati ukupno 8.200 KM.

Comments


bottom of page