Broj sadnica u Banjaluci poznat, a broj deponija i dalje raste


Dok se iz Gradske uprave hvale kako je u Banjaluci u 2021. godini ukupno zasađeno 1.935 sadnica, građani negoduju zbog sve većeg broja deponija koje se množe u gradu.„Ne smeta nama drveće, to je jako lijepo, neka se sadi ali šta nam to vrijedi kad na svakom ćošku imamo hrpe smeća? Neka prvo očiste grad pa onda sade i ukrašavaju“, jedan je od komentara nezadovoljnih građana.


Trenutno je najlošija situacija u banjalučkom naselju Lauš gdje su se čak podnosile i prijave nadležnima koji nisu reagovali. Apel jedne stanarke stigao je i na našu adresu jer će, kako kaže, ,,da se poguše’’ od nesavjesnih komšija i smrada.
„Oni misle da će ovim žbunjem sakriti smeće i kese što lete na sve strane čim vjetar dune. Nikad nije Banjaluka bila zapuštenija. Žao mi je što je tako jer se ovakva slika nikada nije dogodila dok nam novi gradonačelnik nije došao“, jedan je od komentara na prethodnim objavama na našem portalu.


Mladi gradonačelnik zajedno sa svojim timom ljudi nije ni ovaj put dobro razradio plan te je važne stvari kao redovno odvoženje smeća stavio u sasvim drugi plan, a kako bi taj propust opravdao i prikrio obavio je sadnju drveća i ukrasnog žbunja.