top of page

"BiH nema zakon o praznicima, 25. novembar nije praznik u cijeloj BiH"

U Kabinetu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Srni je rečeno da se raduju nastavku saradnje sa SAD i vjeruju da ona može biti bolja i intenzivnija.Na pitanje Srne da prokomentarišu pismo američkog predsjednika Džo Bajdena članovima Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću u kojem je uputio "najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti - 25. novembra", iz Kabineta su naglasili da su dužni da napomenu da BiH nema zakon o praznicima, te da 25. novembar, koji se u Federaciji BiH obilježava kao tzv. "Dan državnosti BiH", nije praznik u cijeloj BiH.


"U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH", rekli su u Kabinetu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH.


Oni su izrazili uvjerenje da će u budućnosti dodatno unaprijediti odnose, kao i nivo razumijevanja sa SAD, u interesu BiH i SAD, i uz doprinos svih nivoa vlasti u BiH.Comments


bottom of page